ЕРДОГАН НАЈАВИО ПАКАО: Турска копнене снаге улазе у Сирију!

ERDOGAN NAJAVIO PAKAO: Turska kopnene snage ulaze u Siriju!

26 avgusta 2019

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan saopštio je kako planira uskoro da pošalje kopnenu vojsku na sever Sirije, javlja televizija NTV.

„Sada se naši borbeni i izviđački dronovi i helikopteri nalaze u regionu (na severu Sirije). Nastavlja se prebacivanje vojske na granicu. Uskoro očekujemo da naše kopnene snage tamo uđu“, izjavio je Erdogan.Juče su mediji pisali da je turska komanda prebacila na sirijsku granicu, u područje gde se nalazi tursko-američki Centar za izvođenje zajedničkih operacija, oklopnu tehniku.

Podsetimo, sutra se očekuje dolazak turskog predsednika u Moskvu, gde će razgovarati sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom o situaciji u Idlibu, saopštio je Kremlj.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je saopštio da je Turska vrlo blizak partner i saveznik Rusije.

KOMENTARI5 komentara

 1. Kulak says:

  Ne veruj Turčinu ni kad darove nosi rekao bi narod.

  • padre says:

   Da su barem oni jedini, kojima ne treba verovati!

 2. Miki says:

  Turska i Izrael su saveznici u ovom iscrpljujućem ratu, i svakog trenutka mogu da utrče u Siriju bez puno oklevanja,kao i da udare Rusiju po Krimu sa Ukrajinom,te da zatvore Bosfor i Dardanele. Kulak je ozbiljno upozorio

 3. Beli Orao says:

  Drže skrivanu čakiju i čekaju pogodan trenutak da je zavodu nekom u leđa!

 4. teoretičar says:

  Nije da Turki ne brljaju, ali te izjave Erdogana su trenutno populisanje. Možda čak i dobije dozvolu da uđe u Siriju sa 2 tenka i par vojske, ali najglavnije u svemu tome je da on mora da ide u Moskvu. Dakle, stigao poziv. Tamo će dobije uputstva šta i kako da uradi da ga narod ne bi rušio, što Rusiji ne odgovara. Dobio je, koliko sam ja shvatio, malo po nosu u Siriji i sada mora dobro da se opere a sam ne može. Hteo bi on, htela bi i Amreika, ali nekako uvek to sve što hoće neide baš nešto povoljno. Ni Izrael ni Amerika ni Turska nisu uspele da razore Siriju jer Rusija jednostavno to nije dozvolila i to je činjenica već dugo vremena. A ovo malo tamo malo ovamo je čista taktika pa ko se koliko uklopi. Nisu ni Rusi oslobodili celu Siriju ali nisu je ni Ameri rasturili kao što su hteli i sve više delova Sirije je slobodno. Mučno je i dugo ali onaj prvobitni haos je potpuno zaustavljen i sve ide ka oslobođenju Sirije. Kao što su se Kina i Rusija našle iznenađenje i pomalo u defanzivi nakon raznih napada na te države, tako se i Amerika sada našla iznenađena da ne može da sprovede gotovo ni jedan jedini pritisak kao što joj nekad uspevalo. Zaustavljena je. Kolik, videćemo. Ipak je ovo sve iznenađenje. Izgleda se zaista stvara bipolarni svet ponovo sa nekim sitnim dodacima koji su protiv amerike a to je danas Kina. Ono što je nekada išlo kao po loju, sada gotovo da nema efekta i Amerika je prisiljena da vuče sve teže i lošije poteze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *