ЕРДОГАН НАЈНОВИЈИМ ПОТЕЗОМ изазива Америку да опет покуша да га свргне

ERDOGAN NAJNOVIJIM POTEZOM izaziva Ameriku da opet pokuša da ga svrgne

25 maja 2024

U TURSKOJ mnogi misle da su Amerikanci prethodnih dana pokazali da opet, kao 2016-te, mogu pokušati da silom svrgnu Redžepa Tajipa Erdogana.

Jedan od motiva „globalnih diverzanata“ iz Vašingtona mogu Erdoganovi strateški projekti, odnosno – međunarodni ekonomski koridori.Turska, Irak, UAE i Katar su u proleće 2024. najavili grandiozni projekat koji bi do 2028. mogao kvalitativno da promeni procese u regionu. Reč je o transportno-logističkom projektu „Put razvoja“, koji će preko Turske i Iraka povezati Evropu i Aziju.

Turska novinska agencija Anadolija ga je nazvala „Novim put emsvile“.

U stvari, „Put razvoja“ može u dobroj meri obesmisliti alternativni koridor „Indija – Bliski istok – Evropa“ koji lobiraju Amerikanci.

Čak je i samo to dovoljno da Vašington pokuša da se na bilo koji način obračuna sa Erdoganom. A ima ih još, bar desetak.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Gagi says:

    NE samo Erdogan, svako ko pokusa da misli svojom glavom i da gleda interese svog naroda - na udaru je. Zna zapadni dirigent da rastimovan orkestar nije u stanju da proizvede dobar utisak a samim tim, manje je parica. Katolicki zapad danas brutalnim metodama pokusava da nekadasnji svoj odlican orkestar dovede u dobro radno stanje, naravno da to nije moguce. Odlicno su shvatili muzikanti i trubaduri da se napinju i duvaju do ludila, da bi dirigent i njegov menadzer prisvojili sve te zasluge obrazovanih i skolovanih ljudi. Bice uvek sestorazrednih muzicara koji ce jedva cekati da zamene neko mesto u tom orkestru, da bi se afirmisali i svirali u poznatom i cuvenom orkestru koji "dobro" placa. Dirigentu je potrebno slomiti noge i unakaziti ga, da vise nije u stanju da diriguje tim orkestrom. Da pogadjamo KO je taj istorijski dirigent cije smo se svakakve muzike naslusali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *