ЕРДОГАН НАСТАВИО ДА НЕРВИРА ЦЕЛУ ЕВРОПУ: Најавио стварање нове државе

ERDOGAN NASTAVIO DA NERVIRA CELU EVROPU: Najavio stvaranje nove države

27 oktobra 2020

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je vreme da se razgovara o realnom predlogu rešenja „dve države“ na podeljenom ostrvu Kipar i dodao da parametri tekućih razgovora nisu održivi.

Govoreći na konferenciji za novinare s predsednikom kiparskih Turaka Ersinom Tatarom u Ankari, Erdogan je rekao da je pristup kiparskih Grka blokirao prethodne pokušaje pronalaženja rešenja, prenosi Rojters.Mora se shvatiti da se prema trenutnim parametrima ne može postići rezultat nakon pregovaračkog procesa koji traje više od pola veka – rekao je Erdogan.

– U ovoj fazi verujemo da će započinjanje razgovora na osnovu federacije biti gubitak vremena. Stoga verujemo da se rešenje dve države sada mora izneti sa realnim predlogom – dodao je turski predsednik.

Ranije ovog meseca, Severni Kipar je delimično otvorio grad Varošu, ograđeno odmaralište napušteno na ničijoj zemlji nakon turske invazije 1974. godine, što su kritikovale Sjedinjene Države, Grčka i kiparski Grci.

Erdogan, koji je rekao da će posetiti severni Kipar 15. novembra, rekao je da želi da ide na izlet u Varošu.

KOMENTARI3 komentara

 1. Archelay says:

  Imao sam priliku da razgovaram sa jednom Kipraninom.Po njegovom tvrdzenju i elemante kojim je obrazlagao dokazao je da je velika nepravda Kiparanskom narodu sto su Englezi silom uterali u zagljaju Grke kao sto su to ucinili i sa Kricanima,i sa Makedoncima.A to sto su Turci aneksirali Severni deo Kipra je rezultat takvih dogadzaja.Na tom delu Kipra broj Turaka je bio neznacajan i imali status nacionalne manjine.Medzutim progon 300 000 turske manjine iz Bugarske stvorio situaciju da Turska prebaci njih na Kipru i zavlada taj deo.Bilo je ovo-ono ali Turci i dalje gledaju svoja posla.

  • Avangard-Kinzal says:

   Tako je, Kurdistan.

 2. Pikt says:

  Englezi imaju dokazani talenat da zavade i dva oka u glavi. Na Balkanu su to doktorirali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *