ЕРДОГАН НАСТАВИО ДА НЕРВИРА ЦЕЛУ ЕВРОПУ: Најавио стварање нове државе

ЕРДОГАН НАСТАВИО ДА НЕРВИРА ЦЕЛУ ЕВРОПУ: Најавио стварање нове државе

27 октобра 2020

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да је време да се разговара о реалном предлогу решења „две државе“ на подељеном острву Kипар и додао да параметри текућих разговора нису одрживи.

Говорећи на конференцији за новинаре с председником кипарских Турака Ерсином Татаром у Анкари, Ердоган је рекао да је приступ кипарских Грка блокирао претходне покушаје проналажења решења, преноси Ројтерс.Мора се схватити да се према тренутним параметрима не може постићи резултат након преговарачког процеса који траје више од пола века – рекао је Ердоган.

– У овој фази верујемо да ће започињање разговора на основу федерације бити губитак времена. Стога верујемо да се решење две државе сада мора изнети са реалним предлогом – додао је турски председник.

Раније овог месеца, Северни Kипар је делимично отворио град Варошу, ограђено одмаралиште напуштено на ничијој земљи након турске инвазије 1974. године, што су критиковале Сједињене Државе, Грчка и кипарски Грци.

Ердоган, који је рекао да ће посетити северни Kипар 15. новембра, рекао је да жели да иде на излет у Варошу.

KOMENTARI3 коментара

  1. Archelay says:

    Imao sam priliku da razgovaram sa jednom Kipraninom.Po njegovom tvrdzenju i elemante kojim je obrazlagao dokazao je da je velika nepravda Kiparanskom narodu sto su Englezi silom uterali u zagljaju Grke kao sto su to ucinili i sa Kricanima,i sa Makedoncima.A to sto su Turci aneksirali Severni deo Kipra je rezultat takvih dogadzaja.Na tom delu Kipra broj Turaka je bio neznacajan i imali status nacionalne manjine.Medzutim progon 300 000 turske manjine iz Bugarske stvorio situaciju da Turska prebaci njih na Kipru i zavlada taj deo.Bilo je ovo-ono ali Turci i dalje gledaju svoja posla.

  2. Pikt says:

    Englezi imaju dokazani talenat da zavade i dva oka u glavi. Na Balkanu su to doktorirali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u