ЕРДОГАН НЕ ПОПУШТА: „Зову ме из Европе, али сада је готово“

ERDOGAN NE POPUŠTA: „Zovu me iz Evrope, ali sada je gotovo“

2 marta 2020

Turska neće zatvoriti svoje granice sa EU za sirijske izbeglice, saopštio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

„Zovu me i kažu: zatvorite granice. Ja im kažem: kasno. Zapad treba da podeli teret odgovornosti za izbeglice. Danas ću imati sastanak sa premijerom Bugarske: sutra ću sa Merkelovom. Na dnevnom redu je 4-5 samita o Siriji“, rekao je Erdogan, govoreći u Ankari.

Turska je nakon zaoštravanja situacije u sirijskom Idlibu saopštila da više ne može da zadržava talas izbeglica i otvorila svoje granice sa EU, kuda je zatim krenulo više hiljada migranata. Za tri dana Grčka je zabeležila oko 20.000 pokušaja prelaska granice, gde se nalazi na stotine policajaca i vojnika.

Ranije je šef diplomatije Grčke Nikos Dedias izjavio da Turska vodi kampanju dezinformisanja i govori o desetinama hiljada migranata koji su ušli u Grčku što nije tačno. Ministar policije Turske Sulejman Sojlu je saopštio juče da je granicu prešlo više od 76.000 migranata.

KOMENTARI3 komentara

 1. Milan says:

  Bitka na Marici iz 1371 godine se ponavo dešava. "Povodom sve komplikovanije situacije na granici, grčka vojska je saopštila da će u oblasti duž reke Evros (reka Marica) koristiti pravu municiju. Sirijac, migrant, koji je pokušao da pređe iz Turske u Grčku preminuo je od povreda zadobijenih danas prilikom intervencije grčkih bezbednosnih snaga."

  • doktrina soka says:

   Lazna vest,a i da je istina Evropa vise ne pusta migrante,Evropa se menja,jer narod je protiv migranata i pobeduje stranka koja je na tom fonu.Merkel ide u penziju i stranka se raspada,zato je njena naslednica dala ostavku,jer zna da gubi na izborima,rade oni ankete.

 2. Miraš says:

  Erdogan veoma dobro ratuje protiv EU i protiv Sirije i to jednim istim potezom - korišćenjem migranata. Sad u ovoj turi migranata koju Turska šalje preko Grčke ima dosta Avganistanaca, ali medijski udarena im je etiketa "Sirijci". A to zato da bi Erdogan ostvario svoje teritorijalne pretenzije u Siriji. EU će primiti sve te migrante koji su krenuli zato što obožava najkrvavije horor terorističke grupe u Idlibu i njih prvenstveno želi da zaštiti, a rizikovaće normalan život, zdravlje, čak i živote svojih europljana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *