ЕРДОГАН О АМЕРИЧКИМ САНКЦИЈАМА: „Ово је удар на Турску!“

ЕРДОГАН О АМЕРИЧКИМ САНКЦИЈАМА: „Ово је удар на Турску!“

17 децембра 2020

САНКЦИЈЕ које нам је Вашингтон увео куповине руских ракетних система С-400 неспојиве су са савезничким односима које имамо са Америком. Те санкције су атак на суверенитет Турске, изјавио је Реџеп Тајип Ердоган.

Турски лидер је ово изговорио у Анкари, наводећи да је и Европска унија запретила да ће његовој земљи увести санкције.„До данас Сједињене Државе свој закон CAATSA нису примениле ни против кога другог осим нас. Земље чланице НАТО. Какво је то савезништво? Шта је у основи свега? Турска је купила С-400 од Русије. А није ли претходно Турска од Сједињених Држава тражила системе ПВО? Тражили смо и – нисмо добили! Ова одлука је напад на наш суверенитет. Средство притиска на нас“, био је јасан Ердоган.

Подсетио је да је Турска више пута предлагала Сједињеним Државама да формирају заједничку радну групу која би се позабавила несугласицама између Вашингтона и Анкаре поводом С-400.

Ердоган „одговор Америци“, завршио речима:

„После овога што су нам урадили, двоструко више ћемо радити на повећању производње сопствене одбрамбене индустрије. Одавно смо оставили иза себе време када су нас овакве санкције могле да омету“.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Риста says:

    Хехехе...ја сам пресрећан што је Ердоган за инат Америци купио С4стоје, а изнад свега сам срећан што је добио санкције. Руси су паметно одиграли тај део утакмице. На брзака, брже него икад и ико други, Ердоган се нашао у друштву С400 а после тога је Русима остало само да купе кокице, сладоледа и вотке за Ердоганове паре и уживају у потезима америке према ердогану. А саће се Руси спреме за нову, проширену потражњу ердогана и за још експреснију испоруку. А турски буџет полако шанта. Пребиће им амери обе ноге. Ако брате. Бар у нечем да уживам у ово данашње наопако време.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u