ЕРДОГАН ОДРЖАО РЕЧ: Велике колоне турске војске крећу у нови напад на Сирију!

ERDOGAN ODRŽAO REČ: Velike kolone turske vojske kreću u novi napad na Siriju!

30 oktobra 2020

Turska se priprema za novu invaziju na severnu i istočnu Siriju, pokazuju nedavno zabeleženi snimci kod severnog sirijskog grada Serekanije.

Nakon raspoređivanja snaga džihadista na prve borbene linije u Ajn Isi i Tal Tamru, sada Turska šalje pojačanje na periferiju, ka distriktu Zirgan na istoku okupirane Serekanije.U poslednjih nekoliko nedelja pojačali su se napadi sirijskih Kurda na položaje pro-turskih militanata i džihadista u Raki, ali i u okupiranom Afrinu.

Turska vojska je odgovorila snažnom artiljerijskom vatrom na Tal Rifat, Ajn Isu i Tal Tamr.

Kurdske snage SDF-a, YPG-a, YPY-a i Pokreta za oslobođenje Afrina obznanile su svoju podršku Jermenima u ratu u Nagorno Karabahu i najavile su da će poslati dobrovoljce ako to bude bilo potrebno.

S druge strane, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je rekao da će ukoliko zatreba „Turska pokrenuti akciju da očisti Siriju od svih terorističkih grupa“, misleći na Kurde, a ne na ID ili Al Kaidu.

(AMN)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Mica Fraćkalica says:

    Dobro je što turska gura svog magarca, ispuniće proročanstvo, ali im Putin neće oprostiti. Nadrljali su i Sirija i Turska, ali su bez pameti. Sirija će ostati bez svog naroda u Siriji iako ih Rusija brani, Turskoj ne treba ništa tuđe jer već ima svega što je nihovo i zalud se predstavlja pretnju i vodi ratove. Ko ne ume da vlada u svom miru, tajne ume ni u svom ratu. Putin je krenuo najpre u borbu protiv islamske državae pa je završio u zavereničkom ratu protiv Sirije, jer Asad nema nikakvog stranog kapitala u Sirijii beše njima super, zato su ga proglasili diktatorom, isto tako je i u Venecueli, Belo Rusiji i gde god. Rusija naizgled nehotično ipak postaje svetski vatrogasac ali joj ne dopuštaju da tako i nastavi. To vam je sve onako, kako jeste. Ali se stvari tako komplikuju da Rusija ne može da izdrži ako ne dobije saveznike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *