ЕРДОГАН оптужио САД да покушавају да Турску баце на колена

ERDOGAN optužio SAD da pokušavaju da Tursku bace na kolena

4 decembra 2017

SJEDINJENE Države žele da kazne i diskredituju Tursku jer se ne pokoravascenarijima koji joj se nameću izvana – izjavio je Redžep Tajip Erdogan.

Turski predsednik dodatno je ukazao i precizirao:

„Oni (SAD) pokušavaju da nas kazne i diskredituju zato što se ne pridržavamo njihovih scenarija. Ti scenariji su očevidni i realizuju se uz pomoć koautora iz naše zemlje“.

Da ne bi bilo nedoumica koga smatra „koautorom“, Erdogan je odmah dodao:

„Oni to pokušavaju preko FETO (organizacija islamskog propovednika Fetulaha Gulena koji živi u SAD, a Erdogan ga optužuje za pripremu prošlogodišnjeg pokušaja državnog udara). Samo, neka znaju da nas ne mogu obmanuti“.

Turski lider je istupio pred aktivistima vladajuće Partije pravednosti i razvoja u gradu Agri.

Pritom je optužio Vašington i da podržava Radničku partiju Kurdistana koju Ankara smatra terorističkom organizacijom:

„Suočavamo se i sa sudskim procesima protiv građana Turske u SAD. Suočavamo se sa celim talasom napada, laži i kleveta na naš račun. Sve je to deo scenarija sračunatog na to da se naša zemlja baci na kolena i da se u naše društvo unese raskol. Samo, svi ti pokušaji će doživeti krah“.

Erdogan je prethodnih dana optužio SAD da pod prividom borbe protiv terorizma nastoje da na Bliskom Istoku uspostave poredak koji bi bio u njihovom interesu.

U tom kontekstu je ukazao da su Amerikanci omogućili pripadnicima Islamske države da se izvuku iz Rake i toj terorističkoj organizaciji pružaju finansijsku podršku.

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    Popricaj sa Kimom, ne bi skodilo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *