ЕРДОГАН ОПТУЖИО САД, Русију и Француску да оружјем помажу Јерменији

ERDOGAN OPTUŽIO SAD, Rusiju i Francusku da oružjem pomažu Jermeniji

19 oktobra 2020

REDŽEP Tajip Erdogan javno je optužio SAD, Rusiju i Francusku koje trojno predsedavaju u Minskoj grupi OEBS koja je posrednik u mirovnim pregovorima o sudbini i statusu Karabaha – da naoružavaju Jermeniju.Obraćajući se poslaničkom klubu svoje Partije pravde i razvoja, rekao je:

„S kojim pravom nam zameraju što podržavamo svoju braću Azerbejdžance? To čini i minska trojka – SAD, Rusija i Francuska, a upravo one podržavaju Jermeniju. Pružaju joj svaku moguću podršku u vidu naoružanja“.

U Moskvi se – doduše, ne nanajvišem nivou – ocenjeno da Erdogan takvim izvjavama ometa mirno rešavanje sukoba u Karabahu.

Jermenija je – nešto pre Erdoganovog nastupa – saopštila da je Azerbejdžan započeo novu ofanzivu na Karabah (Arcah). Ne južnom frontu – uz samu granicu sa Iranom.

KOMENTARI3 komentara

  1. Ofrhaza says:

    Ne bre, nego će tebi da pomognu da širiš Osmansko carstvo? E moj turčine, nije ti ovo srednji vek.

  2. Archelay says:

    Erdoganu pobegao vrabac a racunao je na goluba.Zajeo se sa onom koji mu je spasio i zivot i drzavu.Boli njega zbog svojih braca a to sto i protivnika boli za svoje,njega to ne interesuje.A sa druge strane hoce da komanduje i sa onome od koga mu zivot zavisi.Samo neka tako produzi i,neka mu je Bog u pomoc.

  3. Miraš says:

    Erdogan se suviše zaneo. Turska jeste sila ali za nju je premnogo da optužuje Rusiju, SAD i Francusku zajedno. Ranije ili kasnije optužene "mini" države okončaće Erdoganovov bujni ekspanzionizam.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *