ЕРДОГАН ОПТУЖИО САД, Русију и Француску да оружјем помажу Јерменији

ЕРДОГАН ОПТУЖИО САД, Русију и Француску да оружјем помажу Јерменији

19 октобра 2020

РЕЏЕП Тајип Ердоган јавно је оптужио САД, Русију и Француску које тројно председавају у Минској групи ОЕБС која је посредник у мировним преговорима о судбини и статусу Карабаха – да наоружавају Јерменију.Обраћајући се посланичком клубу своје Партије правде и развоја, рекао је:

„С којим правом нам замерају што подржавамо своју браћу Азербејџанце? То чини и минска тројка – САД, Русија и Француска, а управо оне подржавају Јерменију. Пружају јој сваку могућу подршку у виду наоружања“.

У Москви се – додуше, не нанајвишем нивоу – оцењено да Ердоган таквим извјавама омета мирно решавање сукоба у Карабаху.

Јерменија је – нешто пре Ердогановог наступа – саопштила да је Азербејџан започео нову офанзиву на Карабах (Арцах). Не јужном фронту – уз саму границу са Ираном.

KOMENTARI3 коментара

  1. Ofrhaza says:

    Ne bre, nego će tebi da pomognu da širiš Osmansko carstvo? E moj turčine, nije ti ovo srednji vek.

  2. Archelay says:

    Erdoganu pobegao vrabac a racunao je na goluba.Zajeo se sa onom koji mu je spasio i zivot i drzavu.Boli njega zbog svojih braca a to sto i protivnika boli za svoje,njega to ne interesuje.A sa druge strane hoce da komanduje i sa onome od koga mu zivot zavisi.Samo neka tako produzi i,neka mu je Bog u pomoc.

  3. Miraš says:

    Erdogan se suviše zaneo. Turska jeste sila ali za nju je premnogo da optužuje Rusiju, SAD i Francusku zajedno. Ranije ili kasnije optužene "mini" države okončaće Erdoganovov bujni ekspanzionizam.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u