ЕРДОГАН ОТКАЗАО ПОСЕТУ СРБИЈИ: Ово је разлог

ERDOGAN OTKAZAO POSETU SRBIJI: Ovo je razlog

20 avgusta 2019

Poseta turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, koja je bila najavljena za 29. avgust, odložena je, saznaje Tanjug u ambasadi Turske u Beogradu.

Turski predsednik neće doći u Srbiju tokom avgusta i septembra zbog „usaglašavanja termina“, rečeno je u ambasadi Turske.Bilo je najavljeno da će tokom Erdoganove posete predsednik Aleksandar Vučić i šef turske države svečano ozvaničiti početak radova na izgradnji autoputa Beograd-Sarajevo, koji bi trebalo da gradi turska kompanija „Tašjapi“.

Predsednik Aleksandar Vučić potvrdio je pre dva dana na otvaranju auto-puta „Miloš Veliki“ da će turski predsednik Redžep Tajip Erdogan doći u posetu Srbiji, ali nije precizirao datum.

Na pitanje da li je tačno da će on i Erdogan prisustvovati zajedno početku radova na auto-putu Beograd-Sarajevo, Vučić je odgovorio:

„Bilo bi logično. Doće će, biće u redu to“.

U razgovoru sa novinarima Vučić je rekao da će to biti dobra, prijateljska poseta i da je Erdogan iskren prijatelj.

„Hvala mu što dolazi u Srbiju i srećni smo kad možemo da ga ugostimo. Verujem da mnogo toga zajedno u budućnosti možemo da uradimo“, rekao je Vučić i izrazio zahvalnost turskim investitorima u Srbiji i nadu da će ih biti još više.

KOMENTARI5 komentara

 1. Milan says:

  Erdogan neće doći u posetu Srbiji zbog "usaglašavanja termina", ŠTA SE POD TIM PODRAZUMEVA? Neće biti ni simboličnog svečanog obeležavanja početka izgradnje puta Sarajevo-Beograd. A kako da ga bude kad država BIH nema ni formirane vlasti. Ko će plaćati Turskoj obaveze proistekle iz izgradnje puta Sarajevo-Beograd ako u medjuvremenu raspadne se BIH?

 2. Milan says:

  Pretpostavljam da dok BIH ne formira svoju vlast da neće biti ni Erdoganove posete Srbiji, a ni svečanog početka izgradnje puta Sarajevo-Beograd. Turski investitori već imaju negativno iskustvo sa nenaplaćenim potraživanjima u inostranstvu.

 3. Beli Orao says:

  Pošto Alica i kompanija neće da se osnuje vada ako RS ne potpiše ulazak u NATO , pošto mi to nećemo učiniti , nema ni vlade a kad nema vlade nema ni ugovora , finansija i poslovi sa inostranim investitorima ili izvođačima ! Znači nula , zero , piši propalo!!!

  • Slobodanka says:

   Za manje investicije ne mora da bude problem. Ali kad je u pitanju vrednost izgradnje tog puta u dva velika kraka kažu da je reč o milijardama evra. Kad su Dodik i Džaferović početkom maja bili u poseti kod Erdogana, potpisali su o izgradnji tog puta nekakav početni sporazum. Tada im je Erdogan lepo dao savet: gledajte da formirate vladu, ali Džaferović ga ne sluša. Sada ovakvim savetima Britanski i američki ambasador ne samo da pritiskaju za ulazak BIH u NATO, nego moguće je da i Tursku pritiskaju ekonomski - blokiranjem Sarajeva ometaju krupnije poslove Turske.

  • Slobodanka says:

   Tramp zasad nije izrekao nikakve sankcije Turskoj iako su to tražili pojedini američki senatori. Ali mogu evo ovako preko svojih i britanskih ambasadora da koče unosne poslove Turske bilo gde, kako u Sarajevu, slično tako u Atini, i u raznim drugim zemljama gde god ima turskih investitora i poslova. Ma glupi su u Sarajevu skroz naskroz, ne vide igre velikih nego samo vode svoje uskogrude matematike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *