ЕРДОГАН ОТКАЗАО ПОСЕТУ СРБИЈИ: Ово је разлог

ЕРДОГАН ОТКАЗАО ПОСЕТУ СРБИЈИ: Ово је разлог

20 августа 2019

Посета турског председника Реџепа Тајипа Ердогана Србији, која је била најављена за 29. август, одложена је, сазнаје Танјуг у амбасади Турске у Београду.

Турски председник неће доћи у Србију током августа и септембра због „усаглашавања термина“, речено је у амбасади Турске.Било је најављено да ће током Ердоганове посете председник Александар Вучић и шеф турске државе свечано озваничити почетак радова на изградњи аутопута Београд-Сарајево, који би требало да гради турска компанија „Ташјапи“.

Председник Александар Вучић потврдио је пре два дана на отварању ауто-пута „Милош Велики“ да ће турски председник Реџеп Тајип Ердоган доћи у посету Србији, али није прецизирао датум.

На питање да ли је тачно да ће он и Ердоган присуствовати заједно почетку радова на ауто-путу Београд-Сарајево, Вучић је одговорио:

„Било би логично. Доће ће, биће у реду то“.

У разговору са новинарима Вучић је рекао да ће то бити добра, пријатељска посета и да је Ердоган искрен пријатељ.

„Хвала му што долази у Србију и срећни смо кад можемо да га угостимо. Верујем да много тога заједно у будућности можемо да урадимо“, рекао је Вучић и изразио захвалност турским инвеститорима у Србији и наду да ће их бити још више.

KOMENTARI5 коментара

 1. Милан says:

  Erdogan neće doći u posetu Srbiji zbog "usaglašavanja termina", ŠTA SE POD TIM PODRAZUMEVA? Neće biti ni simboličnog svečanog obeležavanja početka izgradnje puta Sarajevo-Beograd. A kako da ga bude kad država BIH nema ni formirane vlasti. Ko će plaćati Turskoj obaveze proistekle iz izgradnje puta Sarajevo-Beograd ako u medjuvremenu raspadne se BIH?

 2. Milan says:

  Претпостављам да док БИХ не формира своју власт да неће бити ни Ердоганове посете Србији, а ни свечаног почетка изградње пута Сарајево-Београд. Турски инвеститори већ имају негативно искуство са ненаплаћеним потраживањима у иностранству.

 3. Beli Orao says:

  Пошто Алица и компанија неће да се оснује вада ако РС не потпише улазак у НАТО , пошто ми то нећемо учинити , нема ни владе а кад нема владе нема ни уговора , финансија и послови са иностраним инвеститорима или извођачима ! Значи нула , зеро , пиши пропало!!!

  • Slobodanka says:

   Za manje investicije ne mora da bude problem. Ali kad je u pitanju vrednost izgradnje tog puta u dva velika kraka kažu da je reč o milijardama evra. Kad su Dodik i Džaferović početkom maja bili u poseti kod Erdogana, potpisali su о izgradnji tog puta nekakav početni sporazum. Tada im je Erdogan lepo dao savet: gledajte da formirate vladu, ali Džaferović ga ne sluša. Sada ovakvim savetima Britanski i američki ambasador ne samo da pritiskaju za ulazak BIH u NATO, nego moguće je da i Tursku pritiskaju ekonomski - blokiranjem Sarajeva ometaju krupnije poslove Turske.

  • Slobodanka says:

   Tramp zasad nije izrekao nikakve sankcije Turskoj iako su to tražili pojedini američki senatori. Ali mogu evo ovako preko svojih i britanskih ambasadora da koče unosne poslove Turske bilo gde, kako u Sarajevu, slično tako u Atini, i u raznim drugim zemljama gde god ima turskih investitora i poslova. Ma glupi su u Sarajevu skroz naskroz, ne vide igre velikih nego samo vode svoje uskogrude matematike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u