ЕРДОГАН ОТКРИО – НА САМИТУ НАТО ПОНИЗИО МАКРОНА: „Зар тебе да питам за дозволу?“

ЕРДОГАН ОТКРИО – НА САМИТУ НАТО ПОНИЗИО МАКРОНА: „Зар тебе да питам за дозволу?“

10 децембра 2019

РЕЏЕП Тајип Ердоган открио је како је протекла његова препирка са Емануелом Макроном у време самита НАТО одржаног минуле недеље у Лондону.

Испричао је да је председник Француске на самиту изразио чуђење што је Турска, као чланица сверноатлантског блока, купила од Русије зенитне ракетне системе.И додао: „Узвратио сам му. Упитао сам га: зар тебе треба да питам шта ћу и од кога куповати?!“

Турски лидер је – нимало успут – нагласио да се Анкара не може одрећи руских система С-400 да би уместо њих добила (купила) америчке зенитне ракетне системе Patriot:

„То је затворена страница!“

Као и два-три пута раније, и у Лондону је поновио да је Турска спремна да купи те америчке ракетне системе ако јој Сједињене Државе „предложе прихватљиве услове“.

На крају је – опет нимало успут нити геополитички `наивно` – саопштио:

„Турска жели да у својој ПВО и ПРО има разнолике ракетне системе“.

KOMENTARI4 коментара

 1. Косовац says:

  Свака част, логика у стилу Александра Македонског. Турци га зову İskender Büyük. …..Ако треба да се пуца на Запад, користиће програм С-400 који је блокиран за правац Русије. Ако треба да се пуца на Русију, користиће програм ПатриЈот који је блокиран за правац НАТО. Знамо да би НАТО волео да Турци пуцају само на Русију, али ево Ердоган је нешто јогун.

 2. Branimir says:

  NATO samo iskoristva Tursku i huska je protiv Rusije, Turska nema nikakve koristi od NATO! Iskoristavaju Tursku decenijama pricama o ulasku u EU Rajh, a ustvari blokiraju je direktno da ne ude, iza leda joj prave Kurdsku drzavu, organizuju vojne puceve protiv demokratski izabranih lidera, huskaju je protiv Rusije, stavljaju ekonomske pritiske i ucijenjuju...

 3. Pera says:

  Ja ne znam ko normalan moze da veruje turcima ? A eurcima i amerikancima, ni pod razno !

 4. petrovgrad says:

  Erdogan je baš neposlušan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u