ЕРДОГАН ОТКРИО – НА САМИТУ НАТО ПОНИЗИО МАКРОНА: „Зар тебе да питам за дозволу?“

ERDOGAN OTKRIO – NA SAMITU NATO PONIZIO MAKRONA: „Zar tebe da pitam za dozvolu?“

10 decembra 2019

REDŽEP Tajip Erdogan otkrio je kako je protekla njegova prepirka sa Emanuelom Makronom u vreme samita NATO održanog minule nedelje u Londonu.

Ispričao je da je predsednik Francuske na samitu izrazio čuđenje što je Turska, kao članica svernoatlantskog bloka, kupila od Rusije zenitne raketne sisteme.I dodao: „Uzvratio sam mu. Upitao sam ga: zar tebe treba da pitam šta ću i od koga kupovati?!“

Turski lider je – nimalo usput – naglasio da se Ankara ne može odreći ruskih sistema S-400 da bi umesto njih dobila (kupila) američke zenitne raketne sisteme Patriot:

„To je zatvorena stranica!“

Kao i dva-tri puta ranije, i u Londonu je ponovio da je Turska spremna da kupi te američke raketne sisteme ako joj Sjedinjene Države „predlože prihvatljive uslove“.

Na kraju je – opet nimalo usput niti geopolitički `naivno` – saopštio:

„Turska želi da u svojoj PVO i PRO ima raznolike raketne sisteme“.

KOMENTARI4 komentara

 1. Kosovac says:

  Svaka čast, logika u stilu Aleksandra Makedonskog. Turci ga zovu İskender Büyük. …..Ako treba da se puca na Zapad, koristiće program S-400 koji je blokiran za pravac Rusije. Ako treba da se puca na Rusiju, koristiće program PatriJot koji je blokiran za pravac NATO. Znamo da bi NATO voleo da Turci pucaju samo na Rusiju, ali evo Erdogan je nešto jogun.

 2. Branimir says:

  NATO samo iskoristva Tursku i huska je protiv Rusije, Turska nema nikakve koristi od NATO! Iskoristavaju Tursku decenijama pricama o ulasku u EU Rajh, a ustvari blokiraju je direktno da ne ude, iza leda joj prave Kurdsku drzavu, organizuju vojne puceve protiv demokratski izabranih lidera, huskaju je protiv Rusije, stavljaju ekonomske pritiske i ucijenjuju...

 3. Pera says:

  Ja ne znam ko normalan moze da veruje turcima ? A eurcima i amerikancima, ni pod razno !

 4. petrovgrad says:

  Erdogan je baš neposlušan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *