ЕРДОГАН ОТКРИВА: Ево ко је наручио убиство Кашогија

ERDOGAN OTKRIVA: Evo ko je naručio ubistvo Kašogija

3 novembra 2018

Naredba da se ubije novinar Džamal Kašogi stigla je sa „najvišeg nivoa“ saudijske vlasti, rekao je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan u tekstu za „Vašington post“.

„Ja ne verujem nijednu sekundu da je kralj Salman, čuvar svetih džamija, naredio ubistvo Kašogija“, napisao je Erdogan, dodajući da nema razloga da veruje da ubistvo odražava zvaničnu politiku Rijada.On je podsetio da prošlo mesec dana od ubistva i da i dalje nema tela. „On barem zaslužuje sahranu u skladu sa muslimanskim običajima“, napisao je Erdogan, dodajući da i pored dobrih odnosa Turske i Saudijske Arabije Ankara ne može da se pravi da ne vidi da se dogodilo planirano ubistvo.

On je rekao da ubistvo Kašogija predstavlja jasno kršenje Bečke konvencije o konzularnim odnosima.

„Ukoliko počinioci ne budu kažnjeni to će stvoriti veoma opasan presedan“, napisao je Erdogan, dodajući da je Turska posebno zabrinuta činjenicom da Rijad nije preduzeo mere protiv saudijskog generalnog konzula, koji je lagao medijima i koji je pobegao iz Turske.

Ranije, savetnik turskog predsednika Jasin Aktaj, rekao je da veruje da je telo Kašogija rastvoreno u kiselini nakon što je isečeno na komade.

(Srna)

KOMENTARI2 komentara

  1. Joe Strummer says:

    Erdogan ih čereči polako i sa uživanjem - u najboljem Osmanskom maniru! Ako i zaslužili su!

  2. Vujadin says:

    Kašogi, tzv.novinar, inače američki obavještajac, nije ubijen, živ je i zdrav sa izmijenjenim identitetom sunča se na egzotičnim ostrvima. Sva dreka je inscenirana zbog Rusije koja se opasno približava Saudiskoj Arabiji kao pouzdaniji partner od SAD. Erdogan je tu samo američki megafon.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *