ЕРДОГАН ПОБЕСЕНО: Ево шта је ЕУ!

ERDOGAN POBESENO: Evo šta je EU!

5 februara 2019

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je Evropsku uniju da pokušava da svrgne predsednika Venecuele Nikolasa Madura uz ignorisanje “demokratije”.

“Sad znamo šta je to EU. Sa jedne strane govorite o izborima i demokratiji, a zatim nasiljem i prevarom idete da svrgnete jednu vladu”, rekao je Erdogan u televizijskom obraćanju.
đ

Ukupno 19 zemalja članica EU je pojedinačno priznalo predsednika parlamenta Huana Gvaida, za prelaznog predsednika Venecuele, s pravom da organizuje predsedničke izbore u Venecueli. Gvaido smatra Madura uzurpatorom koji je izdejstvovao da bude izabran za drugi mandat na spornim izborima. Izbore osporava opozicija i veliki deo međunarodne zajednice.

Vašington, koji je priznao Gvaida odmah posle njegovog samoproglašenja za predsednika 23. januara, pozdravio je priznanje Evropljana i pozvao sve druge zemlje da učine isto. Međutim, turski predsednik čvrsto podržava Madura.

“Venecuela jel’ to tvoja provincija. Kako možeš nekom ko je izborima došao na vlast reći odlazi. I kako možes staviti nekog na mesto predsednika ko nije ni izabran”, zapitao se Erdogan.

Erdogan je pozvao telefonom Madura 23. januara da mu izrazi podršku.

(Beta)

KOMENTARI5 komentara

 1. Cetnik says:

  Bravo Airdogane

 2. Roy says:

  Lako je za njegov bijes. Ljigavac dvolicni i pokvareni. Mrzi Rusiju iz dna duse, a ovamo kao pljuje EU. Rusija treba najprije Turke satrati pa tek onda EU.

 3. Roy says:

  Lako je za njegov bijes. Ljigavac dvolicni i pokvareni. Mrzi Rusiju iz dna duse, a ovamo kao pljuje EU. Rusija treba najprije Turke satrati pa tek onda EU.

 4. Kurgan says:

  Turčin je u pravu. JEDINI jasno eu-razbojničkoj bandi sme da kaže ogavnu istinu o njiovoj "oazi vladavine prava", gde će i Srbija biti poslata na izdržavanje kazne,

 5. Slobodanka says:

  Erdogan je potpuno u pravu u ovom što je rekao. Izblamirali su se kao belosvetski prevaranti i razbojnici. Teška tiranija demokratijom je ovo što se radi protiv Venecuele. Najpre su obarali svetske cene nafte i izricali sankcije toj zemlji da bi podsticali krizu i nezadovoljstvo iznutra, kad ono na vanrednim predsedničkim izborima prošle godine u maju ipak je izabran Maduro. Zatim izriču još oštrije sankcije Venecueli i na kraju otimaju i značajnu imovinu, prete ratom i posle 8 meseci od prethodnih zahtevaju nove vanredne predsedničke izbore. Nadaju se da će sad narod morati pokleknuti duhom. Prave eksperiment nad celim jednim narodom kao nad miševima u laboratoriji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *