ЕРДОГАН ПОНОВО ЗАБИО нож у леђа Путину!

ERDOGAN PONOVO ZABIO nož u leđa Putinu!

23 maja 2017

Ruski mediji burno su ispratili okončanje suđenja protiv turkmenskog džihadiste Alparslana Čelika.

Turske vlasti osudile su Alparslana Čelika, koji je priznao ubistvo jednog od ruskih pilota 2015, na pet godina robije, i to zbog nelegalnog posedovanja vatrnog oružja.

Sud u Izmiru danas je osudio Alparslana Čelika za nelegalno posedovanje oružja na pet godina robije.

Kako je izjavio njegov advokat, ubistvo jednog od ruskih pilota 2015, koje je Čelik sam više puta priznao pred kamerama, nije pominjano tokom ovog suđenja.

Da podsetimo, pre godinu dana, turski sud je, uprkos brojnim izjavama pred kamerama koje je ovaj turkmenski džihadista davao o ubistvu ruskog pilota, oslobodio Čelika svih optužbi.

Nakon takve presude došlo je do novog zatezanja odnosa Moskve i Ankare, a turci su vrlo brzo nastavili suđenje Turkmenu kog su dugo oklevali i da uhapse, zbog posedovanja oružja.

Ovo pitanje je izuzetno delikatno za Erdogana, kom je, uz odnose sa Rusijom, od velikog značaja i odnos sa turkmenskim džihadistima, koji čine okosnicu turskog uticaja, ali i većinu borbenih snaga u operacijama zvanične Ankare na teritoriji Sirije.

Osuđivanjem Čelika na pet godina, turski lider kupio je sebi isto toliko vremena za odlaganje odluke o sudbini čoveka koji je postao svojevrsni simbol za dve suprotstavljene strane, između kojih turski lider pokušava da vrši svoj uticaj na teritoriji svog južnog suseda – Sirije.

(Pravda)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *