ЕРДОГАН ПОСЛЕ САСТАНКА С ПУТИНОМ ОДБРУСИО АМЕРИКАНЦИМА: Наше право је да купимо ракетни системи С-400, сад је све готово (ВИДЕО)

ERDOGAN POSLE SASTANKA S PUTINOM ODBRUSIO AMERIKANCIMA: Naše pravo je da kupimo raketni sistemi S-400, sad je sve gotovo (VIDEO)

9 aprila 2019

Suvereno pravo Turske je da od Rusije kupi raketni sistem odbrane S-400, izjavio je nakon sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

– Već smo napravili plan o uvođenju dogovora za S-400. Napravili smo odgovarajuće korake, sada je sve gotovo. Nakon što je sve to obavljeno, treba li neko da se tome protivi, da traži da se ugovor poništi, da ne prizna našu opciju? Kada smo postigli sporazum i potpisali ugovor, prirodno je da idemo napred. To je naše suvereno pravo. Niko ne može da zahteva da ga se odreknemo“, rekao je Erdogan, prenosi TASS.Putin je ranije nagovestio da bi zvanična Moskva i Ankara mogle da započnu zajedničku proizvodnju visokotehnološke vojne opreme.

– Moguće je da ćemo započeti zajednički razvoj i proizvodnju visokotehnološke vojne opreme- rekao je Putin na konferenciji za štampu nakon sastanka sa Erdoganom, prenosi TASS.

Rusija je i dalje veran dostavljač gasa Turskoj, dodaje predsednik Rusije.

– Turska ima mnogo ugovora na polju dostave gasa, ali daleko je od toga da svi ispunjavaju svoje ugovorene obaveze. Rusija ih stabilno ispunjava, po pitanju zapremine i cena – rekao je Putin.

(Tanjug)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *