ЕРДОГАН ПРЕСЕКАО: Турска више не признаје жене!

ERDOGAN PRESEKAO: Turska više ne priznaje žene!

20 marta 2021

Predsednik Turske Redžep Taip Erdogan odlučio je da istupi iz međunarodnog sporazuma o zaštiti žena uprkos apelima aktivista koji taj dokument vide kao ključni instrument u borbi protiv rastućeg porodičnog nasilja.Iako je u Turskoj evidentiran porast nasilja u porodicu tokom protekle godine, zvanična Ankara odlučila je da istupi iz sporazuma koji je pod pokroviteljstvom Saveta Evrope usaglašen u Istanbulu i koji je Turska potpisala 2011. godine, preneo je Rojters.

„Ženska prava su zagarantovana našim zakonima, pre svega Ustavom. Naš pravosudni sistem je dinamičan i dovoljno snažan da primenjuje nove zakonske mere kada je to potrebno“, izjavila je ministarka za porodicu, rad i socijalnu politiku Turske Zehra Zumrut, ne navodeći precizno iz kojih je razloga Turska odlučila da istupi iz međunarodnog sporazuma.

Međutim, turski konzervativni krugovi, koji se protive rodnoj ravnopravnosti, smatraju da međunarodni sporazum podriva porodičnu strukturu, ohrabruje nasilje i promoviše homoseksualnost.

Kritičari upozoravaju da će ovaj potez zvanične Ankare dodatno udaljiti Tursku, koja teži ulasku u EU, od evropskih vrednosti.

KOMENTARI4 komentara

 1. Čist je ko Suza says:

  Pa čovjek zna da ako se daju sva prava čovječicama, one će najpre istrebiti sav muški rod a zatim i same sebe, što znači da Gates ima viška Y hromozoma, zato mu je koža onakva, ne trpi muško telo. Žena ima svoja prava i te kako, njena prava su da bude: "Savesna domaćica, da ne puši, ne pije, i da u svemu posluži domu i porodici i da zadovolji svog muža, i naravno da priznaje njegovu upravu nad domom i porodicom." Tako je rečeno i u Svetom Pismu i tako će biti do kraja sveta, e sad ako Erdogan čita samo Kuran i sluša svoje veroučitelje iz islama, mož da dođe i do pokolja i genocida nad ženama, i tada bi turski gejevi uzeli njihovo mesto. Poznato je to nama još od turskog ropstva kada Mihajlo Obrenović kaže:"Sultan voli pare i muško dupe, mi para nemamo..."

  • Velika Metla says:

   ...., da, napisano je tako u Svetom Pismu, ali da ne ostanemo nedorečeni, piše i " da muž voli ženu svoju kao sebe što voli".Ma kolika bila ljubav, bez obostranog poštovanja nema ništa. Jedan od uništivača zapada je upravo žena, i njihov feminizam. Muško i žensko NIKAKO ne mogu da budu isto. A to ne znači da ne treba da se međusobno poštuju.

 2. Rista says:

  Dobro je. Nije istupio iz Međ Nar Sporazuma o zaštiti muškaraca. Žena danas ima veća prava od muškarca i zato je došlo do smanjenja brakova. Muškarci se bukvalno plaše zakona u većini Zapadnih zemalja, jer ih ti zakoni bukvalno, iako samo ponekad za sada, svode na prosjački štap. Ko kad crna udovica pojede muža. Po običaju, mnoge stvari su precrtali i Istočni akrepi, i mnogo razvedenih muževa završi u zatvoru. Da gi ne pojede crna udovica. Za divno čudo, Zapad koji ima mogućnosti da radi za veće pare od istočnih muškaraca, sve to lako podnosi i nemaju nekih većih problema, ali kad to sve natakneš na Istočnog muškarca koji ima čak i do 1000 puta manju zaradu, onda tu nešto ne štima. Nemoš žaba da nosi potkovicu. Glupavi istočni narodi sve kopiraju sa Zapada, ali jedno im uvek promakne. Ne mogu da kopiraju platu. Zato je Erdogan vrlo lepo sve to poslao i 3 PLM i čovek učinio dobro delo. Nema rodne ravnopravnosti, ne može žena da rodi dete i da oduzme sve od muža, jer to je bukvalno idiotluk. Zaljubi se u drugog a svoga muža pojede. Ja se slažem. Eto, neka tog zakona ali onda treba i Zakon o zaštiti muškaraca. A sve to treba samo zbog poligamstva, a to je danas kurvanje. Zakon o zaštiti žena je Zakon koji daje zakonsko pravo ženi da bude kurva, da ide sviše muškaraca i das udaje kad god svvrši sa pljačkom prethodnog muža. Ipak, još uvek većina žena i muškaraca se uzmedu jednom i zauvek. To je najlepši život i ne treba mu nikakav zakon. A Zakoni o zaštiti oma unesu zabunu i lake žene oma traže neka svoja prava i postaju poštene protitutke. Imaju zakonsko pravo brate mili. Da budem malo precizniji i pravedniji, NORMALNOM čoveku i ženi taj zakon ne treba. On je pre svega stvoren zbog izuzetno lepih žena koje su danas redovno nenormalne(znam, imao sam prelepih žena kolko hoćeš i uvek...)i sav posao im je da se .urvadu na fatove i morali su da nekako zaštite sebe od kazne. Zato su sve te lepotice zavele moćne, kilave i odromboljene ljude i u njihovim krevetima izboksovale Zakon o pravu na kurvanje. Jer Zakon o zaštiti žena je baš to. Zakonsko Pravo na kurvanje bez posledica a prethodni muž je zakonski obavezan da to finansira. Hehe, objektivnost je majka bola.

  • Ivke says:

   Tako je bas si ubo istinu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *