ЕРДОГАН ПРКОСИ АМЕРИЦИ: ТУрска и РУсије ће заједно правити С-500

ERDOGAN PRKOSI AMERICI: TUrska i RUsije će zajedno praviti S-500

19 maja 2019

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da će Turska u saradnji sa Rusijom proizvoditi protivavionske raketne sisteme „S-500“.

Erdogan je još jednom potvrdio da je kupovina sistema „S-400“ „gotova stvar“.Kako piše turski list „Haberturk“, Erdogan je rekao da je Turska poslala 100 inženjera u Rusiju kako bi pomogli u procesu proizvodnje oružja. On je rekao da Turska namjerava da primi petu generaciju američkog borbenog aviona „F-35“.

– Pre ili kasnije, mi ćemo primiti avione ‘F-35’ – rekao je Erdogan.

Početkom maja, direktor ruske kompanije „Rostek“ Sergej Čemezov rekao da Rusija ceni razvoj tehnološkog partnerstva sa Turskom u oblasti vazdušne odbrane.

– Pozdravljamo želju turske strane da bude partner u projektu ‘S-500’ -rekao je on.

(Srna)

KOMENTARI4 komentara

 1. Velika Metla says:

  O članstvu u naci-nato ti meni divani! Pusti ti Ruse i Risiju!

  • Gerwasius Twinkelminkenson says:

   Tako je, ključno je da li će Turska da izađe iz NATO? Moj stav je da neće i da Tuscima nikada ne treba verovati. Međutim...nije samo Rusija u pitanju nego i Kina. Rusija i Kina su bliska budućnost i perspektiva a ne SAD i ostatak Zapada (EU), jer Zapad nema šta da ponudi Turcima; od EU nema ništa, ona se raspada a ni ekonomski Turskoj oni nemaju šta da budu od koristi. Od SAD svakako nema ekonomske koristi,nema ni tehnološke koristi. Kretanjem ekonosmke snage krema Kini i Rusiji Turska nema interesa da ostane u NATO-u. Zato nije isključeno da će oni da donesu umesto tradicionalan, logičan potez.

   • Velika Metla says:

    Da ti pomognem................,JA turadima ne verujem,niti ću im ikada verovati!;;;)))

 2. Gardista says:

  Pokupili licence od svih, kao bivsa Juga, sad su u razvoju kao juga 70-80tih, a sta ih ceka za par godina...vec vidjeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *