ЕРДОГАН ПРОКЛЕО АУСТРИЈУ

ERDOGAN PROKLEO AUSTRIJU

18 maja 2021

Turski lider Redžep Tajip Erdogan izjavio je da proklinje austrijsku vladu nakon podizanja zastave Izraela u austrijskim saveznim ministarstvima.

„Proklinjem austrijsku vladu koja je okačila izraelsku zastavu na zgradu administracije kancelara. Podizanje zastave terorističke države na svom državnom zdanju znači poistovećivanje sa terorom. Austrija očigledno pokušava da prisili muslimane da plate za genocid koji je počinila nad Jevrejima“, rekao je Erdogan govoreći u Ankari.Kako je ranije izjavio austrijski kancelar Sebastijan Kurc, izraelska zastava podignuta je na krovu savezne zgrade kancelara u znak solidarnosti, budući da „teroristički napadi na Izrael zaslužuju najodlučniju osudu“.

​Nakon zgrade kancelara, izraelsku zastavu podiglo je austrijsko Ministarstvo spoljnih poslova, izražavajući snažnu podršku bezbednosti Izraela.

Situacija na granici između Izraela i Pojasa Gaze eskalirala je 10. maja uveče. Do danas, 16. maja, od početka eskalacije sukoba iz palestinske enklave na izraelsku teritoriju ispaljeno je 3.350 raketa, oko 500 je upalo unutar enklave. Efikasnost rada PRO sistema „Gvozdena kupola“ iznosi 90 odsto. Prema poslednjim informacijama, u Izraelu je poginulo 10 osoba, oko 50 je teško povređeno. Izrael je kao odgovor na palestinske rakete izveo stotine napada na Pojas Gaze. Broj Palestinaca ubijenih u izraelskim vazdušnim napadima dostigao je 220, a među žrtvama je i 58 dece.

KOMENTARI6 komentara

 1. persida says:

  Bla, bla... Sta imas da proklinjes, uradi nesto ili zavezi.

 2. uddu says:

  Oni moraju to da rade,zbog fašističke i antijevrejske politike u Drugom Svetskom Ratu.

 3. Archelay says:

  I mene boli kao hriscanin sto si Svetu Sofiju pretvorio u dzamiju ali,ko mene pita?

 4. M says:

  Erdogan neku državu proklinje?!?Bilo bi mu bolje da šuti,da neki ne proklinju Tursku!

 5. Srbija cveta says:

  Mlado bosanac Žikica Jovanović Španac je ustrelio Princa i Princezu Austrije, zar ne bi trebalo u turskoj da mu podignu spomenik? A ne stalno da krive srbiju zbog bosansko-turskog Žikice?

  • Rista says:

   Čini mi se da jedan delić Srbije vene. Žikica je ubio dva Srbina dok su sedili ispod drveta i jeli slanine i sira.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *