ЕРДОГАН ПРОВОЦИРА РАТ: Две турске ескадре блокирају део грчког мора

ERDOGAN PROVOCIRA RAT: Dve turske eskadre blokiraju deo grčkog mora

22 jula 2020

TURSKI ratni brodovi ušli su u grčke teritorijalne vode. Grupa od 17 turskih brodova i podmornica ušla je u teritorijalne vode kod Kastelrija, a 10 plovila se nalazi u blizini Mitilene i Samosa.

Grčka vojska podigla je stanje pripravnosti, na nivo spremni za rat, u očekivanju daljeg razvoja situacije.Ovo je drugi incident danas. Prethodno je više Turskih aviona narušilo grčki vazdušni prostor.

Iako Atina pokušava da incident održi na niskom nivou, činjenica je da to Erdoganom u ovom trenutku nije izvodljivo.

Ovaj incident uzbunio je i NATO saveznike, a Pentagon je kako navode grčki mediji (newsbomb.gr), izdao naređanje svojim brodovima i podmornicama da hitno zaplove u Egejsko more.

KOMENTARI3 komentara

 1. Archelay says:

  Nato uzbudzen?To znzci da je vec pomogao Grcku,i to je sve.Uzbudio se i Pentagon?Da.tresla se gora i,to je sve.Nije Erdokan mutav pa da ne zna da su se sokoli pretvorili u vrapce jer se zna da postoji neko Neko koji mu salje vetar u ledza.Rat?Proslo je vreme gospodze Nulan-e,vreme Klintona,Kaviljara So..la..nja,i td.Prema tome,cemu frke?Zivot tece dalje.

  • ralence says:

   Tresla se Gora rodio se Miš.!!! ALALALALAI...

 2. M says:

  Pa,Erdogan neće uživati ako prvo bude morao ozbiljnije ratovati i zapesti u dalekoj Libiji,tamo očuvati svoju čast i želje ili se iscrpiti,što je vjerovatnije ako se netko s strane za to pobrine,a vjerovatno hoće!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *