ЕРДОГАН РАЗВАЛИО ЗАПАД: „На Евросонгу немогуће срести нормалну особу“

ERDOGAN RAZVALIO ZAPAD: „Na Evrosongu nemoguće sresti normalnu osobu“

21 maja 2024

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan oštro je kritikovao takmičenje za pesmu Evrovizije, Evrosong, rekavši da taj muzički događaj „podstiče rodnu neutralizaciju“ i ugrožava tradicionalnu porodicu.

U govoru nakon sednice vlade, Erdogan je rekao da je njegova vlada bila u pravu što je 2012. godine odučila da Tursku drži podalje od panevropskog muzičkog takmičenja, prenosi londonski „Gardijan“.„Na ovakvim događajima postalo je nemoguće sresti normalnu osobu“, rekao je Erdogan, čija vladajuća partija Pravde i razvoja ne podržava LGBT prava.

Kako se navodi Erdoganove kritike su jasno ukazivale na švajcarskog pevača Nema koji je pobedio na 68. takmičenju za pesmu Evrovizije sa pesmom „Kod“.

Nemo je ujedno i prvi nebinarni pobednik takmičenja koje se, navodi „Gardijan“, smatra „sigurnim utočištem za pripadnike LGBT zajednice“.

KOMENTARI3 komentara

  1. Petrovgrad says:

    Ovaj hoće baš da nas oladi."Evrovizija" je vrh dostignuća zapadne civilizacije kojoj mi idemo.Erdogan je zaostao u shvatanjima, pa mu sada smetaju bradate devojke i muškarci u štiklama. Sklonite ovog starca sa srednjovekovnim shvatanjima, dajte nam Čedu, Čanka, Sonje.... Daće bog da Turci i ostali muhamedanci preuzmu vlast u EU, pa da ove nakaze strpaju tamo gde im je mesto, pod uslovom ako ih ne potamane pre toga. Jesam hrišćanin, ali sam više za islamske vrednosti nego za ove koje EU prikazuje na Avroviziji.

  2. Zeka says:

    Ne znam za Evrosong, ne gledam to već godinama... ali, da je među vodećim političarima sveta skoro nemoguće sresti normalnu osobu, to je sasvim očigledno. Turskog Redžu ni uz najnaklonjeniju maštu ne vidim kao normalnog.

  3. milorad5 says:

    stvarno mislim da ne bi trebali da plaćaju prenos državnim parama,eno N1 televizija oni ionako zagovaraju sve "vrline" evrovizije pa neka oni plate sopstvenu propagandu a ne naš javni servis...kad ne bude više para u tom zombi takmičenju ono će nestati jer sve to zbog LOVE...u čmar bi ih ljubili neki likovi odavde za te pare a ionako to već rade..što se čudite kad kurve vode svet,kolko para toliko j..nja a vi se samo i dalje svi pravite naivni umesto da kurvetine ošišate do glave i strpate tamogde im je mesto,u buvaru bre...i to ne mislim na radnice u sex industriji, to su fine gospodže,mislim na kurve u duši,pogane lažove i licimere za pare koji skaču na ovakva g. kao što je evrovizija ko pčele na med,tačno se vidi ko je ko..prodali bi dupe za kilo masti bre....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *