ЕРДОГАН РЕШИО ДА ЗАРАТИ СА АМЕРИКАНЦИМА?! После овако глупог потеза Анкаре, више нема назад!

ERDOGAN REŠIO DA ZARATI SA AMERIKANCIMA?! Posle ovako glupog poteza Ankare, više nema nazad!

27 aprila 2019

Dvoje zaposlenih u američkom konzulatu, turski državljani, uhapšeni su od strane vlasti 2017. godine zbog optužbi za terorizam i špijunažu. Taj potez je doveo do eskalacije u odnosima između dva NATO saveznika, pri čemu su SAD suspendovale zahteve za iseljenje iz Turske, za one koji nisu imigranti, što je izazvalo recipročan potez iz Ankare.

Prema Rojtersu, pozivajući se na kopiju dokumenta, turske vlasti podigle su optužnicu protiv trećeg zaposlenog u američkom konzulatu u Istanbulu zbog optužbi za pripadnost terorističkoj grupi.Oficir za bezbednost u američkom konzulatu u Istanbulu Nazmi Mete Čanturk, njegova supruga i njegova ćerka optuženi su da imaju veze sa pokretom američkog imama Fetulaha Gulena.

Tužilaštvo traži zatvorsku kaznu za tri osobe zbog optužbi za članstvo u terorističkoj grupi, navodi se u optužnici, kako navodi Rojters. Ankara, kao i Vašington, tek treba da zvanično potvrde izveštaj medija.

Odnosi između Vašingtona i Ankare pogoršali su se 2017. godine, nakon što je u Turskoj uhapšen Metin Topuz, turski državljanin koji je bio zaposlen u američkom konzulatu.

Posle hapšenja, SAD su suspendovale vizne usluge Turskoj, dok su ovi drugi reagovali po principu “milo za drago”. Nedelju dana kasnije, turske vlasti izdale su nalog za hapšenje drugog člana osoblja, isto turskog državljanina.

(Pravda)

KOMENTARI12 komentara

 1. Milan says:

  Ovo je već od ranije poznato. Posle pokušaja državnog prevrata u Turskoj 2016 godine koji je organizovan i iz američke ambasade u Ankari, jasno je da su vlasti Turske morale biti posebno oprezne i godinu dana kasnije, odnosno te 2017 godine. Dakle naslov je opet promašen.

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Bravo turci, sve kauboje u ambasadi zatvorite doživotno :-)))

 3. teoretičar says:

  Tuzrci hapse Turke. Amerikance iz američke ambasade nesme niko da hapsi. Međunarodni zakon važi za Tursku ali za Ameriku ne važi. Erdogan to zna i tera Turske vazale koji rade za Ameriku na čistinu. Koliko će mu to uspeti...

 4. teoretičar says:

  I još nešto. Zbog takvih sitnica se ne ide u rat. Možda pre 1500 godina u vreme početnog stadijuma ratnog divljaštva, ali sada u vreme razvijenog divljaštva to više nije opcija. Današnji razvijeni stadijum čoveka se zove demokratija i viša je faza fašizma i nacizma uz vrlo male primese starih načina kada se ubijalo celo selo, grad ili država pa i narodi. Taj period je trajao sve dok nije pobijena većina stanovnika S i J Amerike i posle toga je već bilo samo genocida direktno među državama. Svaki skok u razvoju čovečanstva nosi savremenije poglede. Skok čovečanstva od tog prvobitnog ratnog stadijuma u današnji je neverovatan i zanosan. Mogu da vam isele ili pobiju pola naroda, ali iz demokratskih razloga se onda stane i pređe na pregovore sa preživelom polovinom. Tipičan slučaj je Srbija.

 5. Zoran says:

  Glup je potez za Vucica...on bi da sedi na 100 stolica.

 6. Lazar says:

  Izgleda da ste se pogubiti u vremenu...

 7. milorad2 says:

  Ma turci pametno trebe američku i englesku špijunsku mrežu,posle pokušaja uvlačenja turske u rat sa rusijom, pokušaja državnog udara , i pokušaja atentata na LEGALNO, DEMOKRATSKI, IZABRANOG, PO SVIM PARAMETRIMA LEGITIMNOG ŠEFA DRŽAVE TURSKA DRŽAVA SE APSOLUTNO OBRUŠILA NA SVE PRIOPADNIKE I SARADNIKE (SVESNE ILI NESVESNE) TIH OBAVEŠTAJNIH SLUŽBI.U takvim situacijama nema mnogo mesta za demokratiju. Zato i postoje oštri krivični zakoni za špijunažu i pokušaje nasilnog preuzimanja vlasti i sve što turska sada radi je LEGITIMNA ODBRANA države, nacije i poretka.U takvim slučajevima važi deviza "bolje 100 nevinih da trkeljamo nego jedan krivac da se izvuče" jer taj jedan može opasnu štetu da napravi.Uhvatili su amerikance da šuruju sa kurdima na istoku zemlje i da pripremaju oružani ustanak, šta dalje treba da se desi u tursko američkim odnosima, pa to je sad veće toliko loše da gore ne može biti, i za sve su krivi amerikanci, englezi i francuzi, a vrlo je ružna politika grčke hunte koja bi da napadne truke za račun amerikanaca, ali na sreću nemaju snage ni podrške da gurnu grke u takav sukob.Opet stara dobra igra zavadi pa vladaj, prijalo je turcima da okupiraju kipar a sada će da im se obije o glavu šti sa djavolima tikve sade, nije ni čudo da grci sda pokušavaju da izboksuju nešto z sebe u vezi ovog tursko američkog sukoba ali je to glupo0 i ružno jer u stvari rade isto ono što je turcima napravilo probleme danas.Viedćemo , biće tu još haosa, ovo je tek prvo poluvreme.

 8. Budi Bog s nama says:

  Aman ljudi, pa kada se to ljubio istok i zapad, sever i jug, samo o pravednom carstvu Božijem a do tada je samo rat i netrpeljivost.

 9. Pera says:

  Ako ste primetili, u zadnje vreme zombiji u americi, eu itd., a najpre u nato,u - po nalogu gospodara, jevreja-cionista, stalno prete nebili izazvali rat. To ranije nisu radili, a sad su spremni da pobiju 9/10 covecanstva misleci da ce oni opstati. Ko nije citao Bibliju, ovo nemoze da shvati. Od momenta kad je Mojsije bio na brdu Horiv da razgovara sa Bogom, tada su 2 plemena krenula da prave zlatno tele. Bog je ta 2 plemena unistio. Vodja jednog plemena se zvao datan, ili izgovarajuci na majmunskom engleskom jeziku - dejton ! Od tada je vecita borba izmedju materijalista i oduhovljenih ljudi. Nazalost, zombiji pobedjuju. Borba se vodi i unutar jevreja i na medjunarodnom nivou. Jedan od protivnika materijalista je bio i sveti David i ko hoce da spozna danasnje vreme, mora da procita Davidove psalme, gde on proklinje materijaliste itd. Na medjunarodnom planu, Bog je odredio nas i Ruse da branimo uzvisenost bozijeg stvaralasta, coveka sa telom i dusom - kako nam je Goospod pokazao, zrtvujuci svog Sina !

 10. Ainu man says:

  Nije glup potez kada država demonstrira svoj suverenitet, dostojanstva i hrabrost. Jeste jedino sa stanovišta podrepnih muva, meinstrim medija i legalizovanih izdajnika. Turska će zato i postradati zbog zapadne spletke, jer više nije upotrebljiva kao topovsko meso za trebljenje nepoželjnih hrišćana(pravoslavaca).Jermeni, Grci, Srbi, Rusi nisu doživeli slučajno genocid od Turaka, već zahvaljujući "ljubaznosti" kraljevstva podle diplomatije UK i Vatikan.

 11. Petar Petrović says:

  Potez apsolutno nije glup. Čovek se prvo obezbedio prijateljstvom i podrškom jedne od najjačih sila na svetu. S-400 raketni sistem, Južni tok, pristup Evroazijskoj uniji i Kini.Uz sveto i jako loše iskustvo sa zapadom. Podli i bedni pokušaji državnog prevrata. Pamti se sve to.

 12. Petar Petrović says:

  Ameri su isuviše gordi da bi priznali svoju grešku, pa će Turci verovatno kupiti i SU 57 umesto f35

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *