ЕРДОГАН САОПШТИО: Ништа од помоћи Америке!

ERDOGAN SAOPŠTIO: Ništa od pomoći Amerike!

26 februara 2020

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da njegova zemlja nije dobila pomoć od SAD po pitanju situacije u Idlibu, ali da će o tome ponovo pokušati da razgovara sa svojim američkim kolegom Donaldom Trampom.

„Za sada podrške nema. Biće potrebno još jednom pregovarati o tome sa Trampom“, rekao je on.Istovremeno, Erdogan je rekao i da trenutno SAD ne raspolažu ni jednim protivvazduhoplovnim sistemom „Patriot“, koji bi mogao da bude dopremljen u Tursku.

Kako su mediji ranije pisali, Turska je od Sjedinjenih Američkih Država zatražila dva PVO sistema „Patriot“ za potrebe obuzdavanja sirijskih trupa u Idlibu koje Rusija podržava iz vazduha.

Turska je tada tražila da se „Patriot“ rasporedi na njenoj južnoj granici i „dozvoli joj da slobodno kažnjava sve buduće napade sirijskih trupa“.

Turska se neće povlačiti iz Idliba

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da se bliži rok koji je Ankara dala Damasku da svoje trupe povuče sa turskih osmatračnica u sirijskom Idlibu, dodajući da se Turska neće ni za korak povući u ovoj provinciji.

Umesto toga, Erdogan se zakleo da će turske snage potisnuti sirijsku vojsku van dogovorenih granica i omogućiti da se ljudi vrate svojim domovima.

KOMENTARI2 komentara

  1. filip says:

    Kako munije jasno da ovo može da ga košta vlasti.

  2. Roy says:

    Nije protiv vazduhoplovni nego Protiv Vazdusni raketni sistem, a Turci ce biti pocisceni i unusteni samo ako nastave izazivati Rusiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *