ЕРДОГАН СЕ РАЗБЕСНЕО: „Доста нам је вас и ваше уније! Расписујемо референдум!“

ERDOGAN SE RAZBESNEO: „Dosta nam je vas i vaše unije! Raspisujemo referendum!“

13 novembra 2016

erdogan-7865658

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio je mogućnost održavanja referenduma o tome da li Turska treba da pristupi Evropskoj uniji.

EU pokušava da nas prisili da se povučemo iz procesa pridruživanja. Ako nas ne žele treba to jasno da kažu, oni su ti koji treba da donesu odluku – rekao je Erdogan za turski list “Hurijet”.

On je naveo da strpljenje Turske nije beskrajno.

Ako bude potrebe, kasnije mi možemo da konsultujemo i naše ljude – kazao je Erdogan aludirajući na referendum koji je održan u Velikoj Britaniji, kada je izglasan izlazak te zemlje iz EU.

Kako je preneo AFP, Turska želi da pristupi EU od 1960-tih godina, a zvanični pregovori počeli su 2005. godine.

KOMENTARI5 komentara

 1. Ivan Grozni says:

  Erdogan je 100% u pravu. Turska je danas sila sa kojom svet mora da racuna. Ekonomski,vojno,brojcano kako god pogledas jaci su od vecine zemalja EU. E sad treba da im jedna duznicka zemlja diktira sta da rade. Non pasare.

 2. Mlax says:

  Hahahaaaaa pa jel moguce da se ,,EU,, vise sprda sa Turskom nego sa Srbijom.Srbija i Turska nikada nece uci u ,,EU,,-(picnuti koncentracioni logor).

 3. Mario says:

  Ni BiH ni Montenegro a ni Makedonija !

 4. 99 says:

  Sta ce im referendum? Oni nisu u uniji pa da raspisuju referendum. Moze raspisivati sto referenduma, unija ih nece i gotova prica.

 5. kuka says:

  EU neće milione Turaka u svojoj kući, jer ih smatra problematičnim ljudima i lošim radnicima. Ni nas neće, ali zato što svetlimo u mraku. Ne znam koliko su za Turke u pravu, ali za nas jesu. Svetlimo, fakat. Doduše njihovom krivicom, ali za to oni ne haju. Nisu oni neki sentimentalni niti obzirni ljudi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *