ЕРДОГАН ШИРИ ИМПЕРИЈУ! Због овога лако може да избије рат!

ERDOGAN ŠIRI IMPERIJU! Zbog ovoga lako može da izbije rat!

11 februara 2021

Turski predsednik Tajip Redžep Erdogan danas je rekao da je jedini način da se reše višedecenijske razmirice sa Grčkom oko Kipra, da se stvore dve države na tom ostrvu i da kiparska strana, koju podržava Atina, ne bude deo predstojećih razgovora.

U ponedeljak, lideri Grčke i Kipra objavili su da bi prihvatili samo mirovno rešenje bazirano na rezoluciji Ujedinjenih nacija i odbacili su ideju Turske i kiparskih Turaka o dve države, podsetio je Rojters.

Razgovori pod okriljem UN su planirani za sledeći mesec, a iz sedišta u Njujorku su spremni da pozovu pripadnike obe zajednice i ministre iz tri države koje će biti garancija sporazuma: Grčke, Turske i Velike Britanije.

Biće razgovora i o tenzijama između Ankare i Atine u istočnom Mediteranu oko energetskih projekata.

KOMENTARI2 komentara

  1. Beli Orao says:

    Grci popuštaju tj Ciprani , to ne valja , turčin im se već ubacio kao faktor u svim dogovorima i sporazumima !!! Hm...hm....hm !

    • Archelay says:

      Koja je to laz da su Kiprani grci?Kada su Englezi pravili projekat oko toga da grcka bude sve veca odlucili da moraju da budu grci i Ciprani,i Kricani i Makedonci.Ali svaka laz je kratkih noga pa,prema tome napetost nikad kraja,jer Turcima je to sasvim jasno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *