ЕРДОГАН ШИРИ ИМПЕРИЈУ! Због овога лако може да избије рат!

ЕРДОГАН ШИРИ ИМПЕРИЈУ! Због овога лако може да избије рат!

11 фебруара 2021

Турски председник Тајип Реџеп Ердоган данас је рекао да је једини начин да се реше вишедеценијске размирице са Грчком око Кипра, да се створе две државе на том острву и да кипарска страна, коју подржава Атина, не буде део предстојећих разговора.

У понедељак, лидери Грчке и Кипра објавили су да би прихватили само мировно решење базирано на резолуцији Уједињених нација и одбацили су идеју Турске и кипарских Турака о две државе, подсетио је Ројтерс.

Разговори под окриљем УН су планирани за следећи месец, а из седишта у Њујорку су спремни да позову припаднике обе заједнице и министре из три државе које ће бити гаранција споразума: Грчке, Турске и Велике Британије.

Биће разговора и о тензијама између Анкаре и Атине у источном Медитерану око енергетских пројеката.

KOMENTARI2 коментара

  1. Бели Орао says:

    Грци попуштају тј Ципрани , то не ваља , турчин им се већ убацио као фактор у свим договорима и споразумима !!! Хм...хм....хм !

    • Archelay says:

      Koja je to laz da su Kiprani grci?Kada su Englezi pravili projekat oko toga da grcka bude sve veca odlucili da moraju da budu grci i Ciprani,i Kricani i Makedonci.Ali svaka laz je kratkih noga pa,prema tome napetost nikad kraja,jer Turcima je to sasvim jasno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u