ЕРДОГАН ШОКИРАО: Свет не сме бити препуштен земљама победницама у Другом светском рату

ЕРДОГАН ШОКИРАО: Свет не сме бити препуштен земљама победницама у Другом светском рату

20 октобра 2021

Судбину човечанства не треба оставити на милост и немилост „шачице земаља“, победника у Другом светском рату, рекао је турски председник Тајип Ердоган.Раније је Ердоган рекао да постоји мапа пута осмишљена да „затера у ћошак“ сталне чланице Савета безбедности УН како би проширила права других чланица ове међународне организације.

„Судбина човечанства не може и не сме бити препуштена на милост и немилост неколицини земаља које су победиле у Другом светском рату. Док се свет мења, а дипломатија, трговина, међународни односи пролазе кроз радикалне трансформације, незамисливо је да архитектура глобалне безбедности остаје иста“, рекао је Ердоган говорећи у парламенту Анголе током посете овој земљи. Говор је обављен на његовом Твитер налогу.

Према речима турског лидера, неспремност да се саслушају захтеви за променом значи „упорне покушаје да се одржи статус кво настао након Другог светског рата“.

Ердоган је истовремено додао да је „свет више од пет“, што значи пет сталних чланица Савета безбедности УН.

У јулу је заменик руског представника у УН Дмитриј Пољански рекао у интервјуу за лист Известија да се Москва противи повећању броја сталних чланица Савета безбедности УН на рачун земаља „колективног Запада“. Он је напоменуо да таквих земаља у Савету безбедности већ има довољно и да је потребно усредсредити се на улазак држава у развоју тамо.

(Правда)

KOMENTARI5 коментара

 1. ko says:

  Ture, dzaba krecis, gotovi ste... Dosli ste na tudju zemlju i vreme je da se tamo vratite odakle ste dosli. Jedva cekam da ponovo u Konstanopolju zasja Sveta Sofija. Amin boze, daj.

 2. Čist je ko Suza says:

  Da, u pravu je ne sme se svet prepustiti onima koji su bili nacisti, već svet treba prepustiti onima koji su osvajali svet pošteno u vreme Osmanlijskog carstva, poznata je njegova žal za ovim carstvom. Drugim rečima "Dajte svet meni, pa ćete videti da možete i vi biti dobri Turci."

 3. Sloba says:

  Tipično trabunjanje gubitinika.

 4. Риста says:

  ...Ердоган је турчин, али паметан турчин што га и држи на трону данас. Није њега превише спасила Русија него његови турци који су сложно стали на његову страну. Био сам запрепашћен да се ипак догодило нешто готово невероватно и оно нешто што се није догодило са изгубљеним народима Србије, Румуније, Ирака, Украјине, Либије, Пољске, Чешке, Бугарске...Полтрончине и очајни, изгубљени људи НИСУ успели по први пут у задњих 50 година и турски народ је срушио план подземља ове планете. Америка ради такве ствари и то сви знамо. Уклања неподобне и то било готово редовно успешно. Шта би било да је српски народ устао против октобраша када је то требало? Америка и Енглеска су данас главни команданти на свету и кроз савез безбедности УНа владају својом империјом, то јест Планетом Земљом. Неколико пута сам писао да Уједињене Нацисте треба растурити. Они нису ништа добро на овој планети. Са те стране, генерално, Ердоган је апсолутно у праву. Нажалост, ми знамо да он има своје планове као и ови данас у УН а то је исто срање друго паковање. Дакле, тачно је да свет треба да се ослободи империјалистичких УН. Русија и Кина су тамо само привесци и немају никакву снагу. А око 200 других држава су само статисти велике холивудске намештаљке зване УН. Међутим, такав захтев мало непријатно звучи од прецедника једне државе за коју сви знају да има исте планове као и остали империјалисти данас на власти у УН. УН су у Америци, америка их финансира више од 50% и већина запослених тамо зна да ће изгубити добре паре ако не буду уз Америку. УН су империјалистички инструменат Америке. Ако се једног дана овај свет снађе, сигурно ће поништити све законе и Лиге Народа и УН. И једна и друга организација су Амерички производ, империјалистички производ. На страну понека чаша воде у Бијафру или која шака риже. Од тога нико није постао срећнији нити ситији, нити је преживео. Шта су УН добро дале Србији, Либији, Ираку и десетинама других држава које је америчка империја растурила? Ништа. Значи, звучно име организације УЈЕДИЊЕНИ Народи ниуком случају нису неки инструменат народа света, него империјалистичке државе Америке.

 5. Ture iz Nature says:

  Eto vidite kakva je to samo bolest i koliko samo ima ljudi koji bi voleli da vladaju ovim svetom? Ali ne shvataju da su grešni i nepravedni i da ne mogu pravedno da vladaju osvim svetom. Nisu čak ni pročitali niti razumeli Reč Božiju da bi mogili Bogu ugodni biti nego su samo besni i samoživi. Potrebno je zapravo da se odreknu i sebe i sveta u kojem žive jer sve pripada Bogu i Njegovoj volji koja će se pravedno ostvariti i na zemlji kao što je i na nebu. Zato pokajte se neverni i obratite Ocu našem nebeskom kroz ime i delo Očevo u delu Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista, sina Očevog a našeg Gospoda koji postrada radi našeg spasenja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u