ЕРДОГАН ШОКИРАО ЗАПАД И НАТО ПАКТ: Сада је запретио и Макрону

ERDOGAN ŠOKIRAO ZAPAD I NATO PAKT: Sada je zapretio i Makronu

13 septembra 2020

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nastavio je razmenu teških reči sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, podsećajući ga na rezultate francuske kolonijalne vlasti u Africi i upozoravajući da ga da će ”imati velike probleme”.„Gospodine Makron, imaćete i velike probleme sa mnom lično“, rekao je turski predsednk, odgovarajući na nedavnu izjavu francuskog predsednika da „probem ne predstavlja turski narod, već Erdogan“.

Razmena teških reči između Makrona i Erdogana počela je pre izvesnog vremena kada su turski ratni brodovi, prateći konvoj ka Libiji, nišanili francusku korvetu u Mediteranu.

Poste tog incidenta, Pariz se priključio manevrima grčke mornarice u istočnom Mediteranu i oštro upozorio Ankaru da povede računa o budućim potezima.

„Gospodine Makron, vi ne znate istoriju…“, rekao je Erdogan, aludirajući na zločine koje su francuske kolonijalne vlasti ranije počinile u Africi.

Makron je, istovremeno, upozorio Grčku da je Turska, ukoliko bude potrebno, spremna da se suoči sa bilo kakvim izazovima.

(RTS)

KOMENTARI2 komentara

  1. Archelay says:

    Pa ako je Francuska neki faktor sto ne napusti Nato u znak protesta protiv Turske?Ne moze,zato sto Turska je kolateralna clanica a Francuska je dogurala da bude protokolarac pa kao takva oslanja se na Nato-a kada je u pitanju njena bezbednost.

  2. M says:

    Što se Erdogan grozi osobno Makronu,kad je Makron jedan fini gospodin!Ipak,nek pazi da ne uđe u klinč Makronu,jer svašta bi se moglo dogoditi u tom klinču!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *