ЕРДОГАН ТЕШКО УВРЕДИО СВЕ ПРАВОСЛАВЦЕ!

ERDOGAN TEŠKO UVREDIO SVE PRAVOSLAVCE!

1 aprila 2018

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan održao je tihu molitvu u carigradskoj Aja Sofiji, a uprkos tome što je ona danas muzej, postoje tvrdnje da Erdoganova vlada želi da je ponovo pretvori u džamiju.

Erdogan je posvetio molitvu „dušama“ koje su ostavile Aja Sofiju u amanet, prenosi AP. Prisutne je pozvao da mu se pridruže u tihoj molitvi i u sebi iščitaju prvi stih Kurana. Molitvu je opisao kao „tešku i emotivnu“, ali i neverovatnu i svetu, navodi AP.

Hiljade Turaka muslimanske veroispovesti moli se već godinama ispred Aja Sofije, tražeći da se ona ponovo pretvori u svetilište.

Grčka je korišćenje Aja Sofije u religiozne svrhe ranije nazvala „uvredom po međunarodnu zajednicu“.

Muslimanski sveštenik je prvi put nakon 85 godina čitao Kuran unutar Aja Sofije 2015. godine, a osnivač sekularne Turske, Kemal-paša Ataturk, pretvorio je Aja Sofiju u muzej još 1935. godine.

KOMENTARI4 komentara

 1. doktrina soka says:

  A mi ajmo naterati svinje u dvorista njihovih dzamija,tante za tante.

  • Ognjen says:

   Mi treba da prestanemo da placamo porez drzavi i da taj novac dajemo crkvi.

   • Velika Metla says:

    Ognjen,crkvi???? Onim pokretnim juvelirnicama,misliš? Bolje je poći kod neke sirotinje i njima dati,da decu prehrane! Džaba nama sve crkve ako nemamo naroda!

 2. Nebeska Srbija says:

  Nek likuje jos malo..bice opet to pravoslavni sveti hram!!!Sto ne skinu freske sa zidova?!!Probali ali ne moze,Bog ne da!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *