ЕРДОГАН ТОТАЛНО ПОЛУДЕО ОД БЕСА: Хафтарова војска оборила три турска авиона за само 24 сата!

ERDOGAN TOTALNO POLUDEO OD BESA: Haftarova vojska oborila tri turska aviona za samo 24 sata!

10 maja 2020

Libijska nacionalna armija (LNA), na čelu sa feldmaršalom Kalifom Haftarom, objavila je vest o obaranju turskog aviona u oblasti Ajn Zara u blizini glavnog grada Tripolija.

Portparol Libijske nacionalne vojske (LNA) Ahmed al-Mismari rekao je da su snage protivvazdušne odbrane uspele da sruše turski bespilotni avion TB-2 u oblasti Ajn Zara nakon što je primećen da leti prema njihovim položajima.



Kancelarija za informisanje Libijske nacionalne vojske (LNA) saopštila je da su njihove snage u poslednja 24 sata oborile tri turska aviona.

Mismari je ranije potvrdio da su tehničke ekipe u Libijskim oružanim snagama obnovile i preradile 4 ratna aviona s u svojim vazdušnim bazama, naglašavajući da će im služiti kao dodatna podrška vazduhoplovnim snagama.

Vlada nacionalnog sporazuma (GNA) koju podržava Turska trenutno pokušava da zauzme stratešku vazduhoplovnu bazu Al-Vatijah od snaga LNA zapadno od Tripolija.

Tokom poslednjih nekoliko dana, snage GNA više puta su pokušavale da zauzmu vazduhoplovnu bazu Al-Vatijah; međutim, LNA je te napade odbila.

(Alo)

KOMENTARI



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *