ЕРДОГАН ТРАЖИ ДА СЕ ИСЛАМОФОБИЈА ИЗЈЕДНАЧИ СА АНТИСЕМИТИЗМОМ

ЕРДОГАН ТРАЖИ ДА СЕ ИСЛАМОФОБИЈА ИЗЈЕДНАЧИ СА АНТИСЕМИТИЗМОМ

2 новембра 2020

ТУРСКИ председник Реџеп Тајип Ердоган сматра да су муслимани на Западу дискриминисани и да зато исламофобију треба изједначити са антисемитизмом.

Ова идеја-иницијатива садржана је у његовој видео-поруци поводом 25 година од закључења Дејтонског мировног споразума.„Данас је неопходно борити се против антимуслиманских осећања, баш као што се и борба против антисемитизма водила након Холокауста. Видимо да су земље које уче свет о људским правима и демократији шампиони у исламофобији и ксенофобији“.

Према Ердогановим речима, „расистички тероризам, који се понекад брани на председничком нивоу, шири се попут пошасти у многим западним земљама“.

Турски лидер је оценио и да су напади на муслиманске заједнице, џамије и зграде невладиних организација достигли алармантан ниво.

Ердоган је уверен да се европски муслимани суочавају са систематском дискриминацијом, а да су њихова „права и слободе узурпирани“.

После одрубљивања главе наставнику историје у Паризу, француски председник Емануел Макрон предложио је пооштравање контроле финансирања џамија и стварање организације која ће култивисати „просвећени ислам“.

KOMENTARI2 коментара

  1. Archelay says:

    Ali to pdrazumeva da jednom okom vidi a drugom-pravi se mutav.Jer kako objasniti da tacno taj covek ponistio Svetu Sofiju?I jos,srusio crkvu da bi izgradio dzamiju.I sta sad ocekuje.Da poslusam tog Erdogana pa da srusim dzamiju i izgradim crkvu?Ne,gospodine Erdogan,gresite.Moja filozofija je samo da se postuje stav Biblije i stav Kurana.A to sto zacrtuje antisemitizam ne treba da bude reper zacrtavanje antimuslimanizam nego kreniti putem koji je zacrtao Alah i budite ubedzeni da ste na ispravnom putu.

  2. Gospodi Pomiluj says:

    Erdogan duva u probbušeni balon islama. Kako se razume u politiku, isto tako se razume i u svoju islamsku veru. Zaista, u startu oni behu jednaki jer je Avraham isti otac Isakov podjednako kao i Ismailov, koaga ismailovci zovu Ibrahim. Međutim Isak beše od majke Sare, dok Ismailo beše od robinje Hagar iz egipta. Sa te strane su dosta izjednačeni bar po ocu Avramu. Međutim najveću razliku je napravio sam Bog koga ismailovci zovu Alah. Jer kada Avram stade moliti za svog sina Ismaila, Bog mu reče da je njegov izbor na Isaku, a Hagar da natovari na magarca zajedno sa Ismailom i da odu od Avrama i izabranog naroda Božijeg. Ali reče da je ipak uslišao molitvu Avrama, da će od Ismaila nastati veliki pustinjski narod i imaće puno careva ali će biti prek narod i svako će paziti da li mu je iza leđa jer hoće da napada. Međutim šta dalje reći, Bog je i svoj narod proglasio nepokornim i tvrdovratim, jer od Isaka rodi se Jakov i izrodi dvanaest plemena Izrailjevih i oni svi zajedno neprestano grešiše Bogu i ovaj ih rasu svuda po svetu. Na posletku u vreme riskog ropstva posla im Svog Sina kojeg je najavio dugo vremena pre kroz proroke, da oni koji veruju Sina nikada ne umru već imaju život večni u konačnom i opštem vaskrsenju u kome je Hristos prvenac. Ali narod Izraela je sve do tada tako mnogo gnevio svog Gospoda da ih je ovaj zaslepeo da oni ni dan danas ne vide da je njihovo spasenje u Hristu. Zapravo mali broj izraelaca ga ja ipak i prihvatio. Ovo sve govori da je za Erdogana i za islam najbolje da imaju pomirenje sa Bogom kroz Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista, tada bi stekli mir i sa hrišćanima i sa Izraelom, što svakako isto važi i za sam Izrael - da napokon prihvati svog poslanika od Boga svog - Isusa Hrista, a što se tiče samih Hrišćana neophodno je da zaista i slede svog Gospoda kojeg navodno priznaju a delima Ga se odriču, jer će skoro, na samom posletku ovih stvari doći Gospod sa silnom vojskom nebeskom i daće svakom od nas pravedno po delima našim, a jedino će se opravdati oni koji poverovaše i obratiše se Bogu, ostavljajući požudu ovog sveta u gresima njegovim, okretanjem Bogu stražareći u Duhu Božijem da mu se ne greši, boraveći u duhu ljubavi prema bližnjima a takođe i prema neprijateljima našim, mi ljubavlju sve obraćamo u prijatelje i tako ispunjavamo volju Božiju, jer je Bog, Pravedni i Milostivi Bog koji daje sunce i kišu podjednako i pravednom i nepravednom. Ah, umorih se, ma slušate li vi ljudi ovo što vam i Bog govori u Svom Pismu vama?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u