ЕРДОГАН У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ: Народ изашао на улице! ПОЧЕЛИ ПРОТЕСТИ (ВИДЕО)

ERDOGAN U VELIKOM PROBLEMU: Narod izašao na ulice! POČELI PROTESTI (VIDEO)

24 novembra 2021

ISTANBUL i Ankaru zapljusnuo je spontani protest nakon velike devalvacije turske lire.Demonstranti su uzvikivali parole sa zahtevom da vlada podnese ostavku i da sa vlasti ode vladajuća Partija pravde i razvoja.

Policija je rasterala okupljene.

Turska valuta je postavila danas antirekord – pala je sa 11,37 na 13,21 liru za dolar.

Kako je saopštio Sputnjiku turski finansijski analitičar Arda Tundža, ovako veliki pad za jedan dan je najveći u poslednje dve decenije.

Podsetimo, od januara ove godine turska valuta je izgubila 70 odsto svoje vrednosti.

Prošle nedelje je Centralna banka smanjila kamatnu stopu, kao meru stabilizacije valute i inflacije, sa 16 odsto na 15 odsto.

KOMENTARI3 komentara

 1. SiNiša says:

  Samo kod nas nema devalvacije! Verovatno bi i bila da je onaj studirao ekonomiju.

  • milorad5 says:

   a ti bi dečko da zaradjuješ na skupom evru kroz još skuplju robu za komšije:)ili radiš u nemačkoj pa bi malo jeftine pič.e,ovo u zadnje vemne poskupelo pa se uvoiz NA MALO ne isplati.Nema devalvacije zbog deviznih realnih rezervi,koje su u NAŠEM TREZORU a ne u stranim trange frange operacijama gde se na račun narodne banke bogate pojedinci,nema inflacije zbog dobrog kreditnog rejtinga i rasta BFP od relano najmanje 5%,nema infalcije i neće je ni biti zbog borskog basena ,železare i rio tinta koji projektuju čistu dobit od blizu milijardu dolara DRŽAVI SVAKE god.+očekivani izveštaji o JOŠ nekim rudnim ležištima,nema infalcije jer kosovo ne mogu da otmu ,a rudni potencijal tamo generiše potencijalnih 3 milijarde dolkaro državi godišnje od PDV i rudne rente i to se preliminarno razmatra kao KREDITNI potencijal ove naše zemlje srbije,od šiptara nema vajde ako MI dobro odigramo finansijski deo cele te rudarske priče,nem inflacije zato što se očekuje turistički bum u srbij one sekunde kad završe sa lažnom epidemijom,alo ti bi da kradeš na sitno i živiš u blindirnoj sobi sirotinjske četvrti,ali ovde ima ljudi koji bi da budu zaista ponosne GAZDE,recimo kao ilon mask ...ma jbte mora da je taj ukrao,i da mu je tata bivši komunistički funkcioner,MAMU VAM J.samo da KRADETE ZNATE.

   • Velika Metla says:

    milorade, cene su se digle u nebesa, a kad je takvo stanje s cenama inflacije MORA biti, a samim time i skuplji evro. Realna vrednost evra je najmanje 200 dinara. To što oni drže na silu dinar prema evru je već druga priča.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *