ЕРДОГАН УДАРИО ПО АМЕРИКАНЦИМА: Праведан свет није могућ са Америком!

ERDOGAN UDARIO PO AMERIKANCIMA: Pravedan svet nije moguć sa Amerikom!

9 decembra 2023

Pravedan svet je moguć, ali ne dok u njemu postoje Sjedinjene Američke Države, oštro je prokomentarisao danas predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan sinoćnu blokadu usvajanja rezolucije u Ujedinjenim nacijama, koja je trebalo da dovede do prekida borbi u zoni palestinsko-izraelskog konflikta.

„Protiv obustavljanja vatre glasale su samo SAD“, podsetio je on i dodao da „svet danas ništa ne može da postigne sa takvom organizacijom Ujedinjenih nacija i takvim Savetom bezbednosti UN“.„Reforma SB UN je postala obavezan uslov, jer je od 7. oktobra postao savet koji štiti Izrael“, poručio je Erdogan.

Takođe, Erdogan je rekao i da „kasapini Pojasa Gaze“ moraju da odgovaraju za svoje zločine protiv čovečnosti u međunarodnim sudovima, jer „izraelske vlasti, koristeći se neograničenom podrškom Zapada, čine žestoka zverstva u Gazi, od kojih ‘crveni’ celo čovečanstvo“, prenosi turska agencija Anadolija na Telegramu.

To što je odbijena rezolucija o prekidu borbi između Izraelaca i Palestinaca i to samo zbog toga što su SAD uložile veto izaziva žaljenje, zaključio je predsednik Turske, koji, podsetimo, već dva meseca ne prestaje sa osudama Izraela i njihovih akcija.

„Sve brutalnije primere varvarstva i vapaje nevinih usmerenih ka nebu smatramo za znak koji ukazuje da se bližimo prekretnici“, dodao je on.

„Mi smo izgubili nadu. To da svet čini više od pet država (koje su stalne članice Saveta bezbednosti UN i koje jedine imaju pravo veta u ovoj organizaciji) još jednom je postalo očigledno. Nastavićemo da štitimo majke Pojasa Gaze“, poručio je lider Turske, prenose „RIA Novosti“.

KOMENTARI3 komentara

  1. MIKI says:

    Najzad da neko I iz NATO alijanse nadje rupu na saksiji.

  2. Rostand says:

    Našao se ko će pričati o pravednom svijetu,ništa ni vi turčeganje niste ni zeru bolji,zato ture otprdi.

  3. Kosovac says:

    Erdogan je otkrio rupu na dugmetu, čestitamo. ……………Ne rekoh li ja onomad da se danas na Kosovu vodi razboj između Erdogana i Bajdena? Ima da se ubiju i razbiju sve deleći Srpsku zemlju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *