ЕРДОГАН УПОЗОРАВА: Нема компромиса о чланству Шведске и Финске у НАТО

ERDOGAN UPOZORAVA: Nema kompromisa o članstvu Švedske i Finske u NATO

27 jula 2022

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da Turska neće zauzeti pozitivan stav prema nastojanjima Švedske i Finske za članstvo u NATO-u, osim ako ne ispune svoja obećanja o borbi protiv terorizma.– Sve dok ne prestanu da podržavaju terorističke organizacije da deluju protiv naše zemlje, ne bi trebalo da očekuju pozitivan pristup od nas – rekao je Erdogan za televiziju TRT, prenosi Anadolija.

On je takođe poručio da niko ne treba očekivati ustupke Turske i da Ankara konstantno upozorava da niko ne bi trebalo da podržava teroriste PKK-a, kao ni FETO-a.

Švedska i Finska su podnele zahtev za pridruživanje NATO-u u junu, ali je Turska iznele zamerke na te kandidature zbog, kako tvrdi, tolerisanja i podrške terorističkim grupama.

KOMENTARI3 komentara

 1. Rista Bre says:

  Inflacija u Turskoj je trenutno kao nekad u Srbiji. Rusi mu pomalo pomažu i dali su mu da prodaje ćevape i pečene piliće po Rusiji, i to stvarno. Ne šalim se. Ipak, inflacija nije nestala a od kada je Erdogan zaratio, Turci su osiromašili debelo. Posvađao se sa Amerikom jer su hteli da ga ubiju, nesvestan da će svejedno, na ovaj ili onaj način stradati i da Ameri rovare po Turskoj i polako mu spremaju zamenu. A ta zamena ne podrazumeva oporavak Turske, nego vazalni status. Rusija preduzima sve što može sa Glupim Erdoganom, ali nema efekta. Aj sad su mu obećali malo pomoći iz Šangajske organizacije pa iz Briksa, pa uz prodaju pečene piletine u Rusiji, Erdogan ima šanse da shvati da se mora više angažovati na Istoku i to sa molbama, ili će uskoro nestati. Eto, tako stoji situacija sa Erdoganom. Kada se sukobio sa Rusijom u Siriji i sa Amerikom zato što je preživeo, kraj mu bio zagarantovan. Jedino ne znam kako je Erdogan upao u takvu inflaciju, posle onako uspešnog razvoja Turske. Niko ne objašnjava, verovatno zato što zapadni mediji neće da nam odaju tajnu. Dok on shvati da je mali da postavlja ultimatume i da radi šta mu volja, biće kasno. Neko je stavio pregradu od armiranog betona pred Erdogana. Čini mi se da je gvožđe iz Amerike a cement iz Rusije. Ostaje mu samo jedno. Da odluči da li je saveznik Amerike ili Rusije. Što pre odluči, bolje za Tursku. Ako se odluči za Ameriku, istog momenta je bivši i Turska srlja u ropstvo. Ako se odluči za Rusiju, na duže staze će doprineti oporavku Turske. Ali erdogan misli da je lukav i...Erdogan je danas tipičan predstavnik onih koji pokušavaju da se izvuku sedeći na dve stolice. Kao što to do danas nikome nije pomoglo na duže staze, neće ni Erdoganu.

  • Darko says:

   Nisam zapamtio cifre , ali Turka je ulozila poveliku sumu novca u SAD-ov novi avion F22 , što u razvoju tehnologije , inače proizvode 30%od tog aviona , i još su unaprijed platili 100 aviona mislim da je u pitanju 22 milijarde . Avioni im se ne isporučuju , djelove koje prodaju SADu se plaćaju skoro pa nikako . A po ugovoru sa NATO savezom moraju po fine cifre da ulazu u vojsku i skoro su bili rijetki koji su ispunjavali te dogovore . Tako da su bukvalno prosipali novac bez povrata samo da bi se sto bolje dodvorili SADu.

 2. Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

  Tuga je slušati vas...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *