ЕРДОГАН УПОЗОРИО СВЕТ: Постоји болест која се брже шири од короне

ЕРДОГАН УПОЗОРИО СВЕТ: Постоји болест која се брже шири од короне

29 новембра 2020

ПРЕДСЕДНИК Републике Турске Реџеп Тајип Ердоган упозорио је на растућу исламофобију на Западу и поручио да вређање других људи и њихових веровања немају везе са слободама, јавља Анадолу Агенција.

Ердоган се преко видео-линка обратио учесницима 23. годишњег конгреса Муслиманске америчке заједнице (МАС) и захвалио организаторима који су успели наћи начина да се окупе на виртуелној платформи када већ услови пандемије КОВИД-19 не дозвољавају традиционална окупљања.– Свесни смо да између срца не могу бити границе. Удаљеност је наважна за оне чија срца су уједињена – казао је Ердоган.

Ердоган је упозорио на проблем растуће исламофобије на Западу и навео „пример Француске у којој се под плаштом слободе говора вређа Посланик Мухаммед“.

– Вређање нечијих светиња је далеко од слободе. Мишљење је једно, а вређање нешто друго – казао је Ердоган.

Истичући како је идеолошки фанатизам узео маха, Ердоган је казао да они који игноришу нападе на џамије и охрабрују вређање муслиманског пророка Мухамеда, уствари прикривају властити фашизам.

Турски председник Ердоган је даље казао да је исламофобија болест која се шири брже од коронавируса.

– Културални расизам, дискриминација и нетолеранција су досегли размере да више не могу сакрити и у земљама које су годинама важиле за колевке демокрације – казао је Ердоган.

Ердоган тврди да су исламофобија и ксенофобија постали тренд који руководи државним политикама и отежава свакодневни живот људи.

Додао је да је маргинализација муслимана на бази њихових веровања, језика, имена и начина облачења постала уобичајена пракса у многим земљама.

Турски председник Ердоган и овом приликом је казао да се Турска одлучно супротставља свим облицима сукоба на етничким или верским основама и да је увек спремна одговорити на нападе на њене свете вредности.

– Настојимо водити умерену, поштену и самоуверену политику која је пример цијелом човечанству, а посебно у контексту религијских слобода. Не мешамо се у туђа вјеровања или начин живота и гарантујемо слободу практиковања вере свим нашим грађанима – казао је Ердоган.

KOMENTARI9 коментара

 1. E.Lirsch says:

  Ne baljezgaj bre vise sa islamom i isklamiistima. Tornja se more smrdljivko.

 2. petrovgrad says:

  Taj satirični list Šarl Edbo se sprda kako sa Muhamedom tako i sa Hristom, ali nikada sa Mijsijem. Judeizam ne dira. Nije to slučajno. Malo ga nam podmeću Jude. Urednici lista su Jevreji. Ceh plaćaju katolici i ostali hrišćani u Evropi.

  • Becki konjusar says:

   Napokon neko da shvati. Bravo!

  • padre says:

   Sve si u pravu, ali je Erdgan zadnji, koji bi mogao nešto da govori, pa on je pobio više muslimana nego svi ostali!

 3. da da says:

  Jel ovo priča balija koji je od hrišćanskog pravoslavnog hrama,napravio džamiju? i sve to u 21 veku..

  • Pendrek says:

   Kad se setim kako je koferce pevao aga osman Erdoganu, Boze sacuvaj.

  • ANA says:

   Управо тако! Он претвара православне цркве у џамије! На Нагорно Карабаху, они које он подржава или их је послао тамо, одсјецали су главе јерменским војницима, варварски скрнаве јерменска гробља и манастире, јер су православна. Сјетимо се само шта су код нас у БиХ радили.

   • Drago says:

    1920 godine u Turskoj bilo 35 % kršćana,a već 1950 3%.Koliko ih ima danas? Iste 1920 godine u Istanbulu bilo 50 % kršćana naspram 43 % muslimanima. Kakav je odnos danas?

 4. Риста says:

  Ууууу...ала овај зна да лаже!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u