ЕРДОГАН ЗАГРМЕО И ШОКИРАО: „ЕУ нема право да нам ништа каже! После Сирије улазимо и у Ирак!“

ERDOGAN ZAGRMEO I ŠOKIRAO: „EU nema pravo da nam ništa kaže! Posle Sirije ulazimo i u Irak!“

18 marta 2018

Posle invazije na provinciju Afrin u Siriji, Turska najavljuje da će se u saradnji sa vladom u Bagdadu obračunati i sa Kurdima na severu Iraka.

U Ankari su odbacili zahtev Evropskog parlamenta da odmah prekine vojnu operaciju „Maslinova grančica” u Afrinu u Siriji i ističu da se neće zaustaviti sve dok ne iščupaju korene teroristima u regionu. U turskoj vladi najavljuju da će se u saradnji sa Bagdadom obračunati sa „ekstremistima”, to jest kurdskim borcima, i na severu Iraka pošto u tamošnjim planinama oni imaju baze odakle povremeno napadaju ciljeve u jugoistočnoj Anadoliji.

„Mi se nećemo povući iz Afrina sve dok ne završimo započeti posao, dok se ne obračunamo sa teroristima… Turska je primila 3,5 miliona  izbeglica iz Sirije i pitam Evropski parlament: A šta ste vi uradili da nam olakšate taj teret? Ništa! Vi nemate pravo da bilo šta kažete Turskoj. Vaše reči ulaze na jedno a izlaze na drugo uho”, izjavio je predsednik Redžep Tajip Erdogan, komentarišući najnoviju rezoluciju EP u kojoj se izražava „duboka zabrinutost” zbog kršenja međunarodnog prava i traži hitno povlačenje turske vojske iz Afrina u kome se svakodnevno broje mrtvi i ranjeni: među Kurdima, civilima, turskim vojnicima i borcima domaćih opozicionih grupa koje se bore protiv režima Bašara el Asada.

(Politika)

KOMENTARI



4 komentara

 1. Milomir says:

  I našem na jedno uvo uđe a na drugo izađe, kad narod vrišti i kuka na... ali mu ostane ... kada mu EU okupator, nešto šapne...

 2. Barakuda says:

  Navodno EP je zabrinut za sudbinu civila....gomila pedofila na okupu !

 3. Gojko says:

  Prave države i državnici sa petljom ovako završavaju posao a ne kao ova naša kesa od presednika svakome se šlihta na zapadu a ne šljivi ga niko dva posto ej bre šiptari su institucija za njega

 4. Velika Metla says:

  Turci taslače eu-rajhovske,i naci-čemerikine,pulene,teroriste,pa eu-rajhovci kevću! To je jedino šta ustvari i mogu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *