ЕРДОГАН ЗАПЕНИО: САД у Сирији покушале да преваре Турску! Забринути сте?!

ERDOGAN ZAPENIO: SAD u Siriji pokušale da prevare Tursku! Zabrinuti ste?!

20 marta 2018

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan kritikovao je vlasti Sjedinjenih Američkih Država i optužio ih da su pokušali, saradnjom s „terorističkim organizacijama u Siriji da prevare Tursku“.

Erdogan se obratio klubu parlamentarnih zastupnika Partije pravde i razvoja u Ankari i tom prilikom poručio SAD da mora da poštuje Tursku ako želi da bude njen strateški partner.

„Turska je od SAD tražila da kupi oružje za novac, a oni nam ga nisu prodali. Umesto toga, besplatno su teroristima u Siriji dostavili 5.000 punih kamiona oružja i municije“, kazao je Erdogan.

Erdogan je oštro reagirao i na izjavu portparola Stejt Departmenta koja je rekla da je SAD zabrinut zbog situacije u Afrinu.

„Gde ste bili kad smo vam mi ukazivali na zabrinutost? Gde ste bili kad smo vas zvali da zajedno očistimo teroriste u toj regiji? Rekli ste da ćete u borbi protiv terorista ID sarađivati s terorističkim organizacijama. Niste nam verovali kad smo vam rekli da je to greška i da bismo tu borbu trebali zajedno da vodimo. Eto, izvolite, sada možete da vidite kako je turska vojska sredila te teroriste“, poručio je Erdogan.

Turska i SAD imaju niz otvorenih pitanja, uključujući i razilaženje stavova o grupi PYD/YPG u Siriji, za koju Turska tvrdi da je sirijski ogranak Radničke partije Kurdistana, a SAD je tretira partnerom u borbi protiv pripadnika ID.

Turske snage, podržane sirijskim pobunjenicima, počele su vojnu operaciju protiv enklave Afrin 20. januara, otvarajući novo ratište u sirijskom građanskom ratu koji traje već osmu godinu.

KOMENTARI3 komentara

  1. Idi begaj:) says:

    Ovome nikako ni u ludilu ne verujem!Pre samo dve godine je radio zajedno on,njegov sin ili bese zet zajedno sa ovim teroristima i "teroristima".Pa cak ni posle spasavanja njegove glave od strane Rusa,ne mogu da mu verujem.Kod nas su stariji ljudi uvek govorili,da onaj turcin koji sa tobom jede za istim stolom i onaj turcin kojeg si svezao u vrecu isto ti misle...to ja nikada ne zaboravljam.U pamet se Srbi i Rusi!

  2. Hruscov says:

    Dao Putin deo Sirije za Turski tok i vojnu opremu. Interesna zona je majka ratova.

  3. Milutin says:

    Ovaj će sigurno biti žrtveno jagnje a radi svetskog mira. Kako se odreko fašista sa trulog zapada tj. amerike tako je počeo veliki rat koji će ga koštati glave jer je previše ogrezo u kriminalu a što se kod nas kaže zinulo mu dupe za svo bogatstvo koje vidi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *