ЕРДОГАН ЗАПОЧЕО КРВАВИ ПИР: Турски авиони бомардују цивиле!

ERDOGAN ZAPOČEO KRVAVI PIR: Turski avioni bomarduju civile!

26 juna 2020

Kurdski borac ubijen je, a šest civila je ranjeno 25. juna kada je jedan turski vazdušni napad ciljao pikap kamion parkiran u blizini odmarališta u gradu Kuna Masi, u okrugu Šarbažir u iračkoj Kurdistanskoj oblasti.

Šaho Osman, gradonačelnik Šarbažira u severozapadnoj provinciji Sulaimanijah, rekao je za medijsku kuću Rudav da su ranjeni civili dva muškarca, dve žene i dvoje dece, od kojih su petoro članovi iste porodice.Ostaje neizvesno je li ubijeni kurdski borac bio član Kurdistanske radničke partije (PKK), koju Turska označava kao terorističku grupu.

Turski vazdušni napad na Kuna Masi nije povredio samo civile, već i porodice koje su provodile vreme u obližnjem letovalištu.

Džil Svani, kurdski pisac, podelio je video snimak koji prikazuje malu decu i njihove roditelje koji trče zbog sigurnosti kada se dogodio turski vazdušni napad. Potvrdio je, međutim, da niko od ljudi koji se vide u snimku nije povređen.

Ranije ovog meseca, tursko Ministarstvo za nacionalnu odbranu pokrenulo je operaciju “Orlova kandža” protiv ostataka PKK-a u regionu Kurdistana. Prema navodima ministarstva, do sada je ciljano na stotine pozicija te grupe.

Vazdušni napad Kna una Masi doveo je do reakcije protiv kurdistanske vlade, koja je optužena da je omogućila tursku operaciju protiv PKK-a u regionu. U Kurdistanu je ubijeno sedam civila od početka operacije.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Erdogan i Vucic su Putinovi ljubimci, mogu da rade sta hoce.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *