ЕРДОГАН: Запрепашћени пратимо лицемерну политику западних лидера

ЕРДОГАН: Запрепашћени пратимо лицемерну политику западних лидера

2 маја 2024

Срамотно је и скандалозно за западне демократије да крајње десничарски покрети у неким европским земљама добијају подршку државе, изјавио је данас турски председник Реџеп Тајип Ердоган.

Обраћајући се учесницима радионице за изградњу капацитета и обуку Међународне демократске уније у главном граду Турске, Ердоган је нагласио да Турска не може да ћути пред „гнусним“ актима расистичког тероризма, указујући на убијање десетина турских држављана у иностранству.„Као земља чији су грађани били жртве расистичких терористичких напада не можемо да ћутимо на такве догађаје“, рекао је Ердоган.

Наглашавајући да свет није подједнако реаговао на случајеве исламофобичних и расистичких напада као на антисемитске чинове, Ердоган је поручио како су „они који лево-десно машу извештајима о људским правима немо посматрали смрт 35.000 Палестинаца, од којих су 15.000 била деца“. Рекао је да скоро ниједан западни лидер није одговорио на ову бруталност, осим „неколико савесних државника“, додајући како се „ниједна храбра душа није појавила да каже Израелу: ‘Доста је било’.“

„Запрепашћени пратимо лицемерну политику западних лидера наспрам масакра у Гази, који нам годинама држе лекције о демократији и слободи“, поручио је Ердоган, јавља агенција Анадолу.

Потврђујући посвећеност Турске да задржи пажњу на „израелском геноциду над народом Газе упркос притиску глобалног ционистичког лобија“, рекао је да „није случајно што је недавно дошло до повећања кампања усмерених на нас и нашу земљу“.

„Ове кампање имају само један циљ: да нас ућуткају. Сматрам корисним да подсетим оне који циљају на нас да не можете никуда стићи претварањем Турске у непријатеља. Нама се не може ставити етикета антисемите. Одбацујемо антисемитизам на исти начин на који се супротстављамо исламофобији, ксенофобији и свим облицима културног расизма. Израелски интереси цртају границе западне демократије. Све што утиче на интересе Израела у њиховим очима је антидемократско и антисемитско“, закључио је Ердоган.

KOMENTARI2 коментара

  1. Miki says:

    Pa ni Erdogan nije ništa bolji. Da jeste ne bi bio u NATO paktu.

  2. Velika Metla says:

    Хахахахахаха....., Ердо, ЕрдоДроГане па ти си са њима као шипка уз бубањ. Ниси ти ништа бољи од њих. Мада мешу вама је по питању несојлука мртва трка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u