ЕРДОГАН: Запрепашћени пратимо лицемерну политику западних лидера

ERDOGAN: Zaprepašćeni pratimo licemernu politiku zapadnih lidera

2 maja 2024

Sramotno je i skandalozno za zapadne demokratije da krajnje desničarski pokreti u nekim evropskim zemljama dobijaju podršku države, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Obraćajući se učesnicima radionice za izgradnju kapaciteta i obuku Međunarodne demokratske unije u glavnom gradu Turske, Erdogan je naglasio da Turska ne može da ćuti pred „gnusnim“ aktima rasističkog terorizma, ukazujući na ubijanje desetina turskih državljana u inostranstvu.„Kao zemlja čiji su građani bili žrtve rasističkih terorističkih napada ne možemo da ćutimo na takve događaje“, rekao je Erdogan.

Naglašavajući da svet nije podjednako reagovao na slučajeve islamofobičnih i rasističkih napada kao na antisemitske činove, Erdogan je poručio kako su „oni koji levo-desno mašu izveštajima o ljudskim pravima nemo posmatrali smrt 35.000 Palestinaca, od kojih su 15.000 bila deca“. Rekao je da skoro nijedan zapadni lider nije odgovorio na ovu brutalnost, osim „nekoliko savesnih državnika“, dodajući kako se „nijedna hrabra duša nije pojavila da kaže Izraelu: ‘Dosta je bilo’.“

„Zaprepašćeni pratimo licemernu politiku zapadnih lidera naspram masakra u Gazi, koji nam godinama drže lekcije o demokratiji i slobodi“, poručio je Erdogan, javlja agencija Anadolu.

Potvrđujući posvećenost Turske da zadrži pažnju na „izraelskom genocidu nad narodom Gaze uprkos pritisku globalnog cionističkog lobija“, rekao je da „nije slučajno što je nedavno došlo do povećanja kampanja usmerenih na nas i našu zemlju“.

„Ove kampanje imaju samo jedan cilj: da nas ućutkaju. Smatram korisnim da podsetim one koji ciljaju na nas da ne možete nikuda stići pretvaranjem Turske u neprijatelja. Nama se ne može staviti etiketa antisemite. Odbacujemo antisemitizam na isti način na koji se suprotstavljamo islamofobiji, ksenofobiji i svim oblicima kulturnog rasizma. Izraelski interesi crtaju granice zapadne demokratije. Sve što utiče na interese Izraela u njihovim očima je antidemokratsko i antisemitsko“, zaključio je Erdogan.

KOMENTARI2 komentara

  1. Miki says:

    Pa ni Erdogan nije ništa bolji. Da jeste ne bi bio u NATO paktu.

  2. Velika Metla says:

    Hahahahahaha....., Erdo, ErdoDroGane pa ti si sa njima kao šipka uz bubanj. Nisi ti ništa bolji od njih. Mada mešu vama je po pitanju nesojluka mrtva trka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *