ЕРДОГАНОВ ГОВОР У УН „ЗАПАЛИО“ ЈАВНОСТ: Нуклеарна моћ за све или ни за кога! А онда је послао застрашујућу поруку (ВИДЕО)

ERDOGANOV GOVOR U UN „ZAPALIO“ JAVNOST: Nuklearna moć za sve ili ni za koga! A onda je poslao zastrašujuću poruku (VIDEO)

25 septembra 2019

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je juče u Njujorku da bi nuklearna moć trebalo da bude ili slobodna za sve države ili zabranjena potpuno.

On je upozorio da nejednakost među državama koje imaju nuklearnu moć i onih koje je nemaju, potkopavaju globalnu ravnotežu, preneo je Rojters.„Položaj nuklearne sile trebalo bi zabraniti svima ili dozvoliti svima“, rekao je Erdogan na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Takođe, u svom obraćanju u Ujedinjenim nacijama, predsednik Turske je u rukama držao poznatu fotografiju dečaka izbeglice iz Sirije Alana Kurdija, koji se udavio u pokušaju da se domogne slobode i poručio:

„Nikada nemojte zaboraviti da ovo može da se desi i vama!“

(Tanjug)

KOMENTARI8 komentara

 1. Peđa says:

  Potpuno se slažem samo sam više za ovu drugu opciju da se zabrani svima.

 2. persida says:

  Dobro si rekao, Erdo.

 3. Zeleni Bili says:

  Neizvodljivo u oba slučaja, ali to je tako, svet je nepravedan.

 4. Za Srbiju says:

  Za smrt ovog dečaka i hiljade takvih, obratiti se na adrese najdemokratskijih i najkulturnijih država zapada. Tako oni govore za sebe, a samo šire smrt i pljačkaju po svetu.

 5. Dare says:

  Da ne postoji nuklearno oružje treci svetski rat bi odavno poceo

 6. Slobodanka says:

  Osim ovoga, Erdogan je pokazao sliku "zone bezbednosti" koju bi on hteo da napravi u severnoj Siriji, da bi se zaštitio od "kurdskih terorista". Zanimljivo je kolika je dubina te zone na njegovoj slici (od tursko sirijske granice pa u unutrašnjost Sirije). Turska hoće da dubina te zone iznosi 40 km, u isto vreme SAD su saglasne na maksimum 15 km, a Rusija na 5km.

 7. Slobodanka says:

  SAD su još početkom 2017 godine bile saglasne da Turska zadrži polje "Štit Eufrata" (=deo pokrajine Alep uz reku Eufrat za zapadne strane) na severu Sirije i da zadrži pokrajinu Idlib. Početkom 2018 godine Turska je osvojila i oblast Afrin koja se nalazi severno od Idliba i zapadno od "štita Eufrata), inače Idlib se na zapadu graniči sa Turskom tako da od tada pretenzije Turske prema Idlibu značajno bolje stoje. To je jedan od razloga zašto se sporo odvija oslobadjanje Idliba. Sjedinjene Države nude Turskoj parče od teritorije Sirije, naravno ne od teritorije SAD. Da ne bi izgubila saveznika u okviru astanske trojke Rusija je morala da uspori oslobadjanje Idliba sve dok Tursku ne zadovolji na neki drugi način - poslovnim aranžmanima.

 8. Slobodanka says:

  Preko Turske, a zbog turske halavosti, SAD ostvaruje svoj uticaj u Siriji u oblastima Sirije koje SAD direktno ne kontroliše.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *