ЕРДОГАНОВ ГОВОР ЗАПАЛИО ЦЕО СВЕТ: Ударио по Русима, Американцима и ЕУ (ВИДЕО)

ERDOGANOV GOVOR ZAPALIO CEO SVET: Udario po Rusima, Amerikancima i EU (VIDEO)

30 maja 2016

0144cd54-cd49-437d-afb5-ad74f3fd287a-2060x1236Neprijatelji Turske žele da nam se osvete za zauzimanje Konstantinopolja 1453. godine rekao je Redžep Tajip Erdogan u vatrenom govoru na godišnjici pada Carigrada.

Govoreći na mitingu u Istambulu posvećenom 563. godišnjici osmanlijskog osvajanja tog grada, turski predsednik je naglasio:

„Niko nije u stanju da razori našu zemlju! Posle osvajanja Konstantinopolja, Turci su ‘pritisnuli’ Anadoliju i Trakiju i nemaju nameru da napuštaju te zemlje. Naša nacija je pre jednog veka očitala lekciju svojim neprijateljima. Uveren sam da će Republika Turska na stogodišnjicu svog formiranja 1923. godine biti među deset najrazvijenijih ekonomija sveta“.

Turski lider je dodao da se njegova zemlja za manje od jednog veka od „bolesnika na Bosforu“ pretvorila u jednu od vodećih država i ekonomija. Potom je opet optužio „određene države“ da kroz prste gledaju na „prljave igre u Siriji“ čime podržavaju teroriste:

„Šta Rusija i Iran traže u Siriji? Šta te zemlje tamo uopšte rade? Šta u Siriji rade američki vojnici u uniformama terorista i sa njihovim amblemima? Islamska država je veštački stvorena struktura, a pod izgovorom da se vodi borba protiv nje – realizuju se krajnje jasni ciljevi. Neke sile pokušavaju da Tursku odvoje od Bliskog Istoka i Severne Afrike“.

Erdoganu je Ponovo prozvao Amerikance zbog podrške koju pružaju sirijskim Kurdima.

On je ponovo pozvao muslimanske vernike da imaju više dece, poručivši da muslimanske porodice ne treba da vode računa o kontroli rađanja dece ili planiranju porodica.

„Želimo da umnožimo naše potomstvo. Pričaju o planiranju populacije, kontroli rađanja. Nijedna muslimanska porodica ne sme da ima takav pristup!“, rekao je Erdogan u govoru koji je prenosila televizija.

„Niko ne može da se meša u Božje delo. Najveću obavezu imaju majke“, dodao je turski predsednik.

Čavušoglu udario na Evropu

Šef turske diplomatije, Mevlut Čavušoglu, poručio je Evropskoj uniji da sa Ankarom ne može i ne sme razgovarati u ultimativnoj formi koju Brisel koristi u odnosima sa Ukrajinom i Gruzijom.

Osvrćući se na zahtev EU da Turska koriguje svoje atniterorističko zakonodavstvo ako želi ukidanje viza, Čavušoglu je podvukao:

„U Evropskoj uniji moraju da shvate da se prema Turskoj ne mogu tako ponašati. Oni su se tako držali prema Ukrajini: ‘Ili ste sa nama, ili niste’. Gruziju su doveli do toga da je izgubila dve oblasti. Evropska unija mora odustati od takvog pristupa, pogotovo što ne tražimo puno članstvo u EU već samo ukidanje viza“.

Pogledajte kako je izgledala proslava:

(fakti.org/Pravda)

KOMENTARI11 komentara

 1. Jovan says:

  Mi mozemo da ne volimo Turke zbog odnosa prema nama i stotinama godina ropstva. Mozda najvise zbog odvodjenje srpske mladezi u Jedrene i Istambul poznat kao “danak u krvi”,i prevodjenje miliona Srba u njihove redove. Ali citajuci ovaj tekst vidim nesto sto je za postovanje, nacin na koji predsednik jedne zemlje voli i ceni svoju drzavu. Daj da vidimo koji predsednik neke druge zemlje na svetu sme da otvoreno kaze istinu Americi u lice “Sta u Siriji rade americki vojnici u uniformama terorista sa njihovim amblemima?” Pa srpski predsedenici i premijeri “reformatori” od 2000-te ne smeju ni da pitaju sta americki vojnici i oficiri rade na KiM i Srbiji, a gde da pitaju za Siriju ili Libiju. Ja Erdoganu verujem da ce ako nastavi da vodi slobodnu i nezavisnu politiku ne dopustajuci okupaciju, Turska biti medju 10 najjacih ekonomija na svetu.

  • Barakuda says:

   Slažem se s tobom, ne volim ih, ali je u pravu ! A neka tako nešto kaže Vučići, ako smije !

  • Harry Neron says:

   Erdogan ovim govorom ozbiljno čačka međku. Ne biti iznenađeni ako nekog jutra čujete da Turske kakavu poznajete danas ne postoji više. A prilika je idealna jer se menjaju granice kompletnog bliskog istoka. U takvim uslovima niko od saveznika ( SAD i EU) neče se baš puno protiviti geografskoj reorganizaciji Turske i smaknuču Erdogana i njegove klike sa vlasti u Ankari. Za Erdogana bi bilo bolje da dobro prestudira šta se događalo sa Slobom i kako je završio on i njegova država radi njegovog personalnog inata.

   • kosovac says:

    Harry Neron, Sve si lepo napisao, ali šta te je teralo da zasereš zadnjom rečenicom?

    • Jovan says:

     Pa morao je da pomene Milosevica zato sto je kriv jer nije hteo da preda Nato hijenama stotinu hiljada drzavnih preduzeca i prirodne resurse Srbije(rudnike, vodu, vazduh,…), i odbio je da drzava bude privatna svojina belosvetskih lihvara. A kriv je i sto nije pristajao da Srbi budu potlacena manjina u 8 banana-kolonija USA.

  • kosovac says:

   Jovan, U principu sve kažeš kako treba, ali imam veliku primedbu da nisi malo pogledao u širinu problema: Kako istinu u lice Americi, a Amerika je barabar sa Turskom? Jel treba da se svađaju? Ne treba, eventualno treba da glume svađu, to i rade kao sada. Jovane, Turska je okupirana kodža odavno, i to od te Amerike, a Erdogan, Turgut Ozal i ostali su samo pajaci koji vas teše kako ste Imperija ne pitaj boli glava. Pogledaj turski film „Dolina Vukova“. Turska je okupirana od Amerike koja ima veliku vojsku u Turskoj. U bazama. Da li možeš da zamisliš situaciju da tvoji Turci kažu Americi „Mrš!“. Mrš će biti Turcima, ne Amerikancima. Dobro si primetio da se Amerikanci kite raznim etiketama, pa tako je i u stvarnosti, i bez etiketa ti ne znaš za koji „tim“ igraju ti uniformisani. Malo za ISIL, malo za Opoziciju, malo za Tursku, malo za Evroatlantsku javnost. Pa i za Kurde ako se isplati.

   • Jovan says:

    Znam.U pravu si, tako stoje stvari u Turskoj. USA uvek ima vojsku i politicare u svim suprostavljenim i sukobljenim stranama u svim ratovima, i u svakoj Nato koloniji. I stalnim spinovanjem sukoba izmedju njih dobijaju ono sto im treba. Kao najbolji primer za to je vreme agresije na srpski narod 1991-2000-te kada imaju DEPOS, DOS proamerikansku opoziciju, a u isto vreme dva najvaznija mesta u izvrsnoj vlasti sef DB Stanisic i nacelnik Generalstaba Perisic rade za CIA. Politika Amerike je konstanta, nastavak Engleske imperijlne politike vekovima unazad. Ali razlog zasto podrzavam Eroganov stav je da on takvom izjavom otvara oci narodima sveta(siri pogled), ipak je on predsdenik jedne velike drzave (doduse verovatno vec bivsi jer ce ga CIA skinuti “demokratski”).

 2. N. says:

  Krupan zalogaj.

 3. vladek says:

  Dobićete uskoro po njokalici smrdljivi brabonjci turski,lojavi nekrsti...haaak puuu seme vam pogano j...

 4. Dinarska rasa says:

  Šta je turčić? Puštaju vas niz vodu polako. hi hi hi... Dogodine u Carigradu!

 5. lajla says:

  Da,da ,svima su spale gace od njegovog govora,ovo je Erdoganov LABUDI PJEV:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *