ЕРДОГАНОВ ПАКЛЕНИ ПЛАН ДОСТИГАО ВРХУНАЦ! Турци крећу у коначни обрачун са Сиријском армијом!

ERDOGANOV PAKLENI PLAN DOSTIGAO VRHUNAC! Turci kreću u konačni obračun sa Sirijskom armijom!

22 februara 2020

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je danas da će Ankara delovati odlučnije u Siriji, jer u toj zemlji ginu turski vojnici.

– Odlučili smo se za plan akcije i preduzećemo odlučnije korake – rekao je Erdogan.On nije precizirao koji bi to koraci bili, ističući samo da se Ankara „neće savijati pred scenarijima globalnih sila“.

Erdgogan je dodao da je razgovarao s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel o situaciji u Siriji.

Situacija u pokrajini Idlib pogoršala se dramatično krajem januara kada su trupe sirijske vlade počele ofanzivu na ekstremiste koji su prekršili primirje.

U toj akciji veći deo pokrajina Alep i Idlib su oslobođeni.

Moskva je više puta izrazila podršku ovim protivterorističkim akcijama, dok je Ankara tvrdila da su vladine trupe prekršile mirovni sporazum iz Sočija.

Turski predsednik Redžep Taijip Erdogan je upozorio na moguću vojnu operaciju u Idlibu.

Napadi ekstremista na vojne pozicije sirijske vlade su se pojačali, a ruske vazdušne snage priljučile su se kontranapadima 20. februara.

KOMENTARI6 komentara

 1. E.Lirsch says:

  Turcin sagubio svaku meru. Dje li zivi i sta li mu je u cupari ne znam a li mozga nema.

 2. Gardista says:

  E sad si gotov.

 3. garo says:

  Ja budale. Izgleda hoce da Turska nestane sa karte sveta. Neka, i treba tako, da vaskrsne Romeja i da se na Svetoj Sofiji zasija zlatni krst i da opet bude centar pravoslavlja na celu sa RUSIJOM. Dat ce Bog.

 4. Slobodanka says:

  Prva faza sirijskog rata je borba protiv terorizma i kako terorizam u Siriji biva sve više poražen vidi se druga faza sirijskog rata u kojoj u otvorenu agresiju protiv Sirije nastupaju države-sponzori tog terorizma. A Turska nastupa baš kao brižna majka da njeno dete-terorizam ne bude poraženo.

 5. Milan says:

  Merkel i Makron trude se da pomognu bratu Erdoganu da sačuva terorističku "decu". Istovremeno M. i M. potpomažu da uspe njihova nato članica Turska da porazi Siriju.

 6. Dragi says:

  Izgleda da Erdogan nije čitao Kuran, jer Šejh Imran Hosein kaže da u Kuranu piše da će Konstantinopolj ponovo postati pravoslavni grad i da će Turci izgubiti rat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *