ЕРДОГАНОВ ПРОТИВНИК: Послаћу све избеглице кући када будем изабран за председника

ERDOGANOV PROTIVNIK: Poslaću sve izbeglice kući kada budem izabran za predsednika

19 maja 2023

Protivnik Redžepa Tajipa Erdogana u predsedničkoj trci u Turskoj, Kemal Kiličdaroglu, zaoštrio je danas ton prema migrantima, obećavajući da ce poslati sve migrante nazad u njihove zemlje kada bude izabran za predsednika u drugom krugu izbora 28. maja.

Obraćajući se članovima svoje stranke u sedištu Republikanske narodne partije, Kiličdaroglu je zadržao prkosan ton protiv Erdoganove politike o migracijama, preneo je Rojters.„Erdogane, namerno ste dozvolili dolazak 10 miliona izbeglica u Tursku“, istakao je on.

Čak ste i tursko državljanstvo stavili na prodaju da biste dobili uvezene glasove, rekao je Kiličdaroglu, ne pružajući dokaze.

„Ovde objavljujem: sve izbeglice ću poslati kući kada budem izabran za predsednika, tačka“, naglasio je on.

U predizbornoj kampanji, Kiličdaroglu je rekao da planira da pošalje Sirijce koji se nalaze u Turskoj nazad kuci u roku od dve godine nakon što sklopi dogovor sa predsednikom Sirije Bašarom al Asadom o njihovoj bezbednosti u koordinaciji sa UN.

Turska je domaćin najvećem broju izbeglica na svetu. U Turskoj se nalazi oko četiri miliona izbeglica, prema zvaničnim podacima.

Kiličdaroglu, kandidat šestostranačke opozicione alijanse, osvojio je 45 odsto podrške na izborima održanim u nedelju, dok je Erdogan dobio 49,5 odsto glasova, što je malo manje od većine potrebne da se izbegne održavanje drugog kruga glasanja.

(Tanjug)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    Tebi je isti gazda onaj koji je i poslao te izbeglice i po Evropi ( a koji je uzgred izjavio da je Evropa " suviše bela "), znači satanista Soroš. Prema tome lažeš.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *