ЕРДОГАНОВ ЗАМЕНИК: Ако Азери позову, турска војска стиже

ЕРДОГАНОВ ЗАМЕНИК: Ако Азери позову, турска војска стиже

22 октобра 2020

ПОТПРЕДСЕДНИК Турске Фуат Октај изјавио је да ће Анкара послати трупе у Карабах ако такав захтев добије од Азербејџана.

„Од првог дана, наш председник је већ изложио свој став. Турска неће оклевати, а наш председник тек сигурно неће!“, рекао је званичник у интервјуу за CNN Turk.Такође је додао да кризу неће бити могуће решити без Турске.

„Русија је покушала да нађе решење и уђе у преговоре, сећајући се старих веза из времена СССР. Али, то није успело. Чињеница да Турска није била за столом велики је пропуст“, рекао је Октај.

Додао је да је Русија једна од земаља са којом је Анкара успела да изгради „најздравије и најчвршће односе усред хаоса на свету“.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. M says:

    To bi valjda trebalo značiti i da ako Armenija pozove-Ruska vojska stiže!U duboko blato konvencionalnog rata koji joj je USA-Zapad isplanirao da je iscrpi!Sad ovdje,sutra šire!Udica za soma!Ali,što ako je Ruski medvjed živ,spava ali se probudi?!?Zašto bi skupo i izcrpljujuće ratovao,ako može bacati A-bombe,rakete,pače avangarde i kindžale,i to po sebe jeftinije!?!Što ako Rusija naglo shvati da nije sposobna za uspješan konvencionalni Veliki Rat,ali jest sposobna za uspješni Atomski Rat?!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u