ЕРДОГАНОВ ЗАМЕНИК: Ако Азери позову, турска војска стиже

ERDOGANOV ZAMENIK: Ako Azeri pozovu, turska vojska stiže

22 oktobra 2020

POTPREDSEDNIK Turske Fuat Oktaj izjavio je da će Ankara poslati trupe u Karabah ako takav zahtev dobije od Azerbejdžana.

„Od prvog dana, naš predsednik je već izložio svoj stav. Turska neće oklevati, a naš predsednik tek sigurno neće!“, rekao je zvaničnik u intervjuu za CNN Turk.Takođe je dodao da krizu neće biti moguće rešiti bez Turske.

„Rusija je pokušala da nađe rešenje i uđe u pregovore, sećajući se starih veza iz vremena SSSR. Ali, to nije uspelo. Činjenica da Turska nije bila za stolom veliki je propust“, rekao je Oktaj.

Dodao je da je Rusija jedna od zemalja sa kojom je Ankara uspela da izgradi „najzdravije i najčvršće odnose usred haosa na svetu“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. M says:

    To bi valjda trebalo značiti i da ako Armenija pozove-Ruska vojska stiže!U duboko blato konvencionalnog rata koji joj je USA-Zapad isplanirao da je iscrpi!Sad ovdje,sutra šire!Udica za soma!Ali,što ako je Ruski medvjed živ,spava ali se probudi?!?Zašto bi skupo i izcrpljujuće ratovao,ako može bacati A-bombe,rakete,pače avangarde i kindžale,i to po sebe jeftinije!?!Što ako Rusija naglo shvati da nije sposobna za uspješan konvencionalni Veliki Rat,ali jest sposobna za uspješni Atomski Rat?!?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *