ЕРДОГАНОВА НОВА ОДЛУКА ОТКРИЛА МНОГО ТОГА: Турска окреће леђа Западу

ERDOGANOVA NOVA ODLUKA OTKRILA MNOGO TOGA: Turska okreće leđa Zapadu

8 oktobra 2018

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas u Ankari da je njegova zemlja zauvek zatvorila poglavlje zaduživanja kod Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

– Turska je danas veoma daleko od toga da joj treba kredit ili tehnička pomoć MMF-a – rekao je Erdogan i dodao: „Turska je zauvek zatvorila poglavlje zaduživanja kod MMF-a“.

Erdogan je govorio i o slučaju nestalog novinara i kolumniste lista „Vašington post“ Džamala Kašogija, kojem se od 2. oktobra gubi svaki trag nakon što je ušao u kompleks konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu. Poznat je kao kritičar politike koju vodi aktuelna vlast Saudijske Arabije.

– Pregledaju se ulasci i izlasci iz konzulata, želimo rezultate u najkraćem roku – rekao je Erdogan i dodao da su očekivanja optimistična i da se nada da neće doći do neželjene situacije.

U Turskoj je pokrenuta istraga o njegovom nestanku, a reporter agencije Rojters juče je javio da je Kašogi ubijen u konzulatu nakon što je nekoliko dana proveo kao zatočenik. Kašogi je u konzulat ušao da bi dobio potrebne dokumente za venčanje, a njegova verenica je juče rekla da turska policija pomno nadzire sve ulaze i izlaze konzulata od trenutka njegovog ulaska.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *