ERDOGANOVA PRES SLUŽBA GASI „Whats up“ ZBOG PRIVATNOSTI!

ERDOGANOVA PRES SLUŽBA GASI „Whats up“ ZBOG PRIVATNOSTI!

11 januara 2021

Erdoganova pres služba ostavila je WhatsApp dok Ankara poziva Turke da koriste domaće aplikacije u borbi protiv „digitalnog fašizma“.Kancelarija za medije turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana navodno isključuje svoje WhatsApp grupe zbog zabrinutosti zbog privatnosti. Potez dolazi nakon što je Ankara pozvala na nacionalni bojkot aplikacije za razmenu poruka u vlasništvu Fejsbuka.

Od ponedeljka, kancelarija prelazi na šifrovanu aplikaciju za razmenu poruka BiP, koju je razvila turska firma Turkcell, izvestio je Bloomberg, pozivajući se na interne poruke objavljene u WhatsApp grupama.

Odluka dolazi usled rastuće zaprepašćenosti zbog plana WhatsApp-a da započne deljenje ličnih podataka sa matičnom kompanijom Facebook. Pravila stupaju na snagu 8. februara, a korisnici koji odbiju nove uslove neće moći da pristupe svojim nalozima na platformi za razmenu poruka.

Turska vlada je neprijateljski naišla na ažurirane korisničke uslove koji su koristili pitanja privatnosti za promociju domaćih aplikacija i internet usluga.

Ali Taha Koc, šef kancelarije za digitalnu transformaciju predsedništva, objavio je u subotu izjavu u kojoj je upozorio da aplikacije napravljene u inostranstvu „sadrže značajne rizike po sigurnost podataka“. Pozvao je turske građane da pređu na „lokalni i nacionalni softver“, tvrdeći da će taj potez pomoći Turskoj da zaštiti svoje podatke.

– Kao što je izjavio predsednik Redžep Tajip Erdogan, suprotstavimo se digitalnom fašizmu! – zaključio je.

KOMENTARI3 komentara

  1. jovan says:

    Nikada nisam verovao da cu biti u prilici da se slozim sa Erdoganom! Ali ovaj put podrzavam 100% i svakog ko je borac protiv " digitalnog fasizma" VELIKOG CENZORA! Treba svaka suverena zemlja da stiti "privatnost pojedinca", a svaki pojedinac zdravog razuma da pise ISTINU na tviteru, fejsu, ... i po ceni da ih "liberalni fasisti" blokiraju, i ukinu profil. STA CE NAM NALOG AKO NE MOZEMO DA NAPISEMO ISTINU!

  2. Rista says:

    Bez veze. Pa ima tome već jedno 5 godina od kada postoje nepisani zakoni svih medija na internetu o razmeni podataka, ali to nije sve. Te podatke dobija i CIJA i BIANA i Mija i svi redom od državnih organa, sudova, političara, stranaka, advokata, poštara i na kraju svako ko plati. Za običnog čoveka više nema privatnosti ni kad sere. Kamere se lukavo ugrađuju u serionice širom sveta, na svakom ćošku ulice, zgrade i na bandere. Nema više mesta na ovom svetu koje satelitske kamere ne mogu dohvatiti a jedan od starih snova da snimaju kroz zidove kuća, automobila i kroz odeću je već skoro jeziva java. Vaši autovi vas snimaju, vaše gaće, cipele i sve ostalo što je oko vas pretvara se u svojevrsne kamere i mikrofone. Bilo koju "aplikaciju" da koristite na internetu ili u parku(naprimer skidate devojke) dostupno je bar jednoj organozaciji. Ja aj da vidim šta je i ko je fajzer, pa čitam reklamne laži i sva ona sranja koja daje internet a koje u stvari pretstavljaju reklame i špijunske programe koji se oma povežu sa ostalim špijunskim organiozacijama i ekipama i oma znaju ko sam i šta sam...I posle jedno par sati, sati a ne dana, počnem da dobijam ponude za vijagru, cija lis, nameštaj, šerpe, lonce, lemuzine, za "prošireno" auto osiguranje, što je najnovija pljačka na internetu...Mislim da su svi koji su na internetu aktivni već davno shvatili da više nemaju ni jednu jedinu tajnu. I na kraju će turska aplikacija prodati podatke turaka vocapu i fejsbuku. Kao, turska će voditi računa o privatnosti turaka? Pa neće, nego će sve to služiti za sprečavanje novog državnog udara na Erdogana, a kada Erdogan umre...Pa neće umreti. Uvek dođe neki novi erdogan. Jedna od najvećih prevara na internetu je i tzv zaštita od virusa i komšija. E, to su majstori koji prave viruse pa vam onda prodaju zaštitu. I to bre jedna od već velikih svetskih industrija. Svaki medij da bi dobio pare za reklame, daje špijunskim programima pravo pristupa svim podacima čitaoca. Ni jedan medij nije operisan protiv zarada od reklama i propagandi. Šta god otvorite danas od novina, sutra ćete dobiti reklame lično za vas. Malo opštih ali većinom i iz vašeg ličnog života. Nema više tajni. Ako ste bilo kada napisali komentar vi ste najkorisniji idiot svih trgovaca reklamama i svih špijuna sveta. I ne zavaravajte se. Čak i ako samo otvorite neke novine, u roku odma svi špijunski programi koji su zastupljeni u tim medijima već sve znaju o vama. Ako idete u javni klozete da serete, deset kamera vas snima i deset programa vas prepoznaje u sekundi. Dakle, znaju i kako serete i kakve glasove zadovoljstva puštate na sve strane. To bre industrija bitangi i lopurdi. Savremena demokratija made in amerika, koju su prihvatile sve države sveta sa oduševljenjem. One koje kažu da nisu - LAŽU!

  3. Rista says:

    Naravoučenije ili protiv Ustavni lek. Da, nije po Zakonu da se branite, bunite i štitite zbog uzimanja vaših podataka od ličnih do sveopštih. Jednostavno, NEMATE prava na privatnost i odbranu. Ako nema drugog razloga, tu je fantastičan razlog - ZAŠTITA OD TERORIZMA! A ako želite da sačuvate makar malo privatnosti - ZABORAVITE! Završićete u zatvoru kao špijun ili terorista. Šta možete da uradite? Pa možete ali to što možete je vrlo tragično i gotovo niko neće uraditi. Možete da nikad NE telefonirate, da nikad i ne upotrebite telefon i da ga nikad i ne kupite, da nikad ne kupite bicikli, trotinet ili dečju igračku, da nikad ne otvorite ni jedan medij bilo gde, što znači čak ni u vašoj sobi ili krevetu, da nikad ne kupite kompjuter, da nikad ne uzmete kredit, da nikad ne odete u klozet, da nikad ne nosite cipele, gaće, a pogotovo kravate, da nikad ne izađete na ulicu...i opet niste zaštićeni. Danas već naveliko deo ekrana bilo koje vrste, šporet, kutija za čokolade i gotovo svaki savremeni proizvod je ustvari jedna velika kamera koja vas snima čak i ne upaljena. Jedini lek protiv sveopšteg uništavanja privatnosti je da se - SAMOUBIJETE i tako ih zajebete. Ali čak ni to nije neki trajni lek. Posmrtno će vas osuditi na smrt streljanjem kao negativnog elementa i negativan primer. Takav svet danas, be!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *